ZWIEREN EN VIEREN OP JARIG ITALIË EVENEMENT

0
395

2, 3 en 4 juni – Kasteel de Haar
ZWIEREN EN VIEREN OP JARIG ITALIË EVENEMENT

De twintigste editie van het Italië Evenement kent dit jaar veel nieuwe exposanten, speciale activiteiten en een ultiem hoogtepunt. Panoramica Gustosa zal de bezoekers laten zweven boven de tuinen van Kasteel de Haar. Het reuzenrad vormt de kers op de heerlijkste torta.

Ze zijn zeldzaam, succesvolle evenementen met een lange geschiedenis. Het Italië Evenement | Smaak & Stijl geniet de uitzondering. Hoewel de locatie in de afgelopen 20 jaar nooit is gewijzigd, ging het ‘festival’ met zijn tijd mee, zegt Danny van den Berg van Dalmonte Events. “Wat eens begon als een soort levende etalage van het magazine De Smaak van Italië, is uitgegroeid tot een enorme belevenis waar liefhebbers van Italië elkaar graag treffen. Het is voor veel bezoekers vaste prik. Ik was ooit ook zo’n bezoeker, maar nu ik de organisatie op me heb genomen – ik zeg het eerlijk – geniet ik nóg meer. Maestro Events heeft er een driedaagse belevenis van gemaakt, waar bezoekers met een beetje mooi weer graag de hele dag blijven hangen. Dat zetten wij met Dalmonte Events voort. Het moet een plek zijn waar je zin krijgt in de vakantie. Of nee… waar je vakantie eigenlijk al een beetje begint. Ja, daar slagen we ieder jaar meer in.”

Hoewel ze bij Dalmonte al jaren beweren ‘het Italiaanste feest van het jaar’ te organiseren, lijkt het een lastige uitdaging om dat feestje dit jaar nog feestelijker te maken. Dat doet de organisatie onder meer met een straat vol foodtrucks. Daar is het lekkerste streetfood te halen. Voor wijnliefhebbers biedt de Wine Experience dit keer de meest luxueuze wijnen uit de laars onder één dak en bovendien is er op zaterdagavond een Italian Wine Night, als een soort oogstfeest van de druif.
Eten en drinken zijn dus opnieuw belangrijke pijlers, maar de naar schatting 200 stijlvolle tenten en kramen bieden ook andere Italiaanse zaken. Zo zijn mode, lifestyle, fietsen, auto’s en kunst en cultuur onlosmakelijk met het geliefde vakantieland verbonden. Over vakantie gesproken: het Italië Evenement bleek in de afgelopen 20 jaar hét inspirerende platform voor reizigers. Zij kwamen, zagen, hoorden en boekten er direct hun zomervakantie.

“Natuurlijk valt er heel wat te kopen, of het nou een flesje olijfolie is of een nieuwe auto. Maar de kern van het evenement is al 20 jaar de kern van Italië: la dolce vita. Daarom zijn er ook optreden en laten we gezellige terrassen bouwen. Ja, daarom mogen kinderen gratis mee naar binnen. Ook voor hen moet het een feestje zijn. En voor een beetje extra sfeer wordt een indrukwekkend reuzenrad neergezet en halen we een gondel uit Venetië. Je moet na een dagje evenement het gevoel hebben dat je in Italië geweest bent. Pas dan zijn wij geslaagd, basta.”

ITALIË EVENEMENT | Smaak & Stijl
2, 3 en 4 juni – Kasteel de Haar (Utrecht)
www.italiëevenement.nl