Wereldpremière volledig nieuwe Toyota C-HR

0
331

Naarden/ Hilversum-Toyota introduceert de nieuwe generatie Toyota C-HR. Met de looks van een concept car, een eigentijds interieur en de nieuwste hybridetechnologie is de nieuwe Toyota C-HR klaar om het succesverhaal van de auto vervolg te geven. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig gericht op de Europese klant. Rond de jaarwisseling wordt de nieuwe Toyota C-HR in Nederland verwacht.  

 

Een mijlpaal voor Toyota en het Europese C-SUV-segment. Dat betekende de lancering van de eerste Toyota C-HR. Het was een spectaculaire toevoeging aan een zeer concurrerende markt. Met zijn scherp gelijnde ontwerp vormde hij een duidelijk contrast met de conventionele SUV’s in het segment. De Toyota C-HR voegde een sterke emotionele dimensie toe aan Toyota in Europa. Klanten reageerden sterk en meer dan de helft noemde de styling van de auto als belangrijkste reden voor aankoop.  

 

 

 

De volledig nieuwe, volgende generatie Toyota C-HR tilt de uitstekende kwaliteit en status van zijn voorganger naar een hoger niveau met een avant-gardistisch design, geavanceerde technologieën en een reeks geëlektrificeerde hybride en plug-in hybride aandrijflijnen met meer vermogen, een grotere driveability en uitgebreide volledig elektrische rijcapaciteiten. Het versterkt ook Toyota’s toewijding aan Europa: het nieuwe model werd ontworpen in Europa met Europese klanten in het achterhoofd en ook de productie vindt uitsluitend plaats in Europa, inclusief de assemblage van de batterij.  

 

Ontworpen om op te vallen 

Het opvallende design van de nieuwe Toyota C-HR is trouw aan de styling van de C-HR Prologue die eind 2022 werd onthuld. Zijn opvallende exterieur zorgt ervoor dat de Toyota C-HR haast oogt als een concept car op de openbare weg. 

 

De originele Toyota C-HR doorbrak het SUV-design met zijn coupéachtige lijnen. Deze worden nog scherper weergegeven bij het nieuwe model met zijn “supercoupé”-profiel. Aan de voorkant zien we het nieuwe gezicht van Toyota, ook te zien op de batterij-elektrische bZ4X en de nieuwe Prius. Trouw aan de stylingkenmerken van de Toyota C-HR Prologue is het uiterlijk scherp en doordringend, met het gevoel dat de auto klaar is om naar voren te stormen. Het thema van vormen die in elkaar grijpen is prominent aanwezig in de scherpe lijnen die over de zijkant van de auto lopen. Ze benadrukken de in de carrosserie verwerkte portiergrepen en geven de auto een duidelijke ‘presence’ op de weg. 

 

 

Gepersonaliseerde gebruikerservaring 

Toyota heeft een naadloze, intuïtieve en gepersonaliseerde gebruikerservaring gecreëerd die verder gaat dan de verwachtingen van de klant. Toyota erkent de waarde die de klanten vandaag de dag hechten aan een connected ecosysteem in de auto waarbij ze een app op hun telefoon, een touchscreen of spraakopdrachten kunnen gebruiken om een groot aantal functies te bedienen. Het doel was om een duidelijke, intuïtieve en gepersonaliseerde ervaring te creëren die anticipeert op de behoeften van de gebruiker. 

 

 

Duurzaamheid en terugdringen van CO2-uitstoot 

Er zijn uitgebreide maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en meer gebruik te maken van gerecyclede materialen, ter ondersteuning van duurzaamheid en het concept van de circulaire economie.  

 

Panoramadak draagt bij aan regulering binnentemperatuur 

Om het gewicht van de auto te verlagen- zijn er verschillende ontwerp- en technologische maatregelen genomen, waaronder nieuwe hogesterktestalen en een nieuw ontwerp voor het panoramadak. Het vaste panoramische dak heeft twee coatings die de warmte in de winter binnen houden en oververhitting voorkomen bij zonnig zomerweer. Hierdoor is er geen conventioneel zonnescherm nodig, wat een gewichtsbesparing van 5 kg oplevert en de hoofdruimte met 3 cm verbetert. Als bijkomend voordeel hoeft de airconditioning minder te worden gebruikt om een comfortabele temperatuur te behouden.  

  

Jaarwisseling 

Met zijn concept car-achtige design, naadloze digitale gebruikerservaring, volledig geëlektrificeerde aandrijflijn en wendbare rijdynamiek heeft de nieuwe Toyota C-HR de kwaliteiten om zijn positie als iconisch model te behouden, nieuwe klanten aan te trekken en het merk Toyota verder te versterken. Rond de jaarwisseling worden de eerste exemplaren de nieuwe Toyota C-HR in Nederland verwacht. Prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt. 

 

Meer informatie in de regio: www.toyota-toonen.nl