Zomerdoemagazine Gooi & Vechtstreek

0
359
Wethouder Nico Schimmel met leerlingen van groep 5 en 6 op de Zonnewijzer. Foto: Maarten van Haaff

 

Gooisemeren- Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van scholen in Gooise Meren gaan een creatieve zomer tegemoet met een inspirerend Zomerdoe

Wethouder Nico Schimmel met leerlingen van groep 5 en 6 op de Zonnewijzer.
Foto: Maarten van Haaff

magazine samengesteld door de samenwerkende musea in Gooi & Vecht. Het kleurrijke magazine staat bol met verhalen over Gooise Grensverleggers, tips, puzzels en fantasievolle opdrachten. Wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren deelde op 19 juli samen met educatiemedewerkers van het Muiderslot, de eerste magazines uit aan leerlingen van groep 5 en 6 van de De Zonnewijzer in Bussum. 

Ontdekkingstocht door het Gooi
Het leukste Zomerdoemagazine van Gooi & Vecht neemt kinderen in de basisschoolleeftijd mee op ontdekkingstocht door het Gooi. Met dit boek kunnen kinderen stoere avonturen beleven in de natuur en ontdekken ze meer over lokale helden en de musea die deze verhalen presenteren. Door de zoektochten, puzzels, verhalen en weetjes ontdekken de kinderen hoe grensverleggend en innovatief bewoners in het Gooi zijn geweest. Bekende kinderboekenschrijvers van de Ronde tafel schreven speciaal voor het doeboek verhalen over inspirerende en innovatieve personen in de regio. Aan de hand van verhalen en opdrachten in het Zomerdoemagazine wordt de regionale geschiedenis op een voor kinderen aantrekkelijke wijze verteld en leren de leerlingen spelenderwijs hun omgeving beter kennen. Een boeiend boek voor nieuwsgierige kinderen!

De samenwerkende musea zijn in de zomervakantie geopend voor publiek en een aantal musea biedt een speciaal zomerprogramma met leuke activiteiten. Bij het Muiderslot kan meegedaan worden aan de workshop ecoprinting, weven, tekenen en je eigen kasteeltuin ontwerpen.

Cultuureducatie met Kwaliteit
De uitreiking van het doemagazine is onderdeel van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit, een landelijk project om cultuureducatie te verankeren in het onderwijs. Muiderslot is namens gemeente Gooise meren de projectleider en adviseert, initieert en verbindt scholen en culturele organisaties om samen kunst- en cultuureducatie een vaste plek te geven in de school.

Het Zomerdoemagazine is mede dankzij Vrienden van het Gooi tot stand gekomen. Rijksmuseum Muiderslot, Singer Laren, het Comeniusmuseum, het Nederlands Vestingmuseum, Forteiland Pampus, Museum Weesp, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Hilversum, het Dudok Architectuur Centrum, Beeld & Geluid en het Huizer Museum hebben bijgedragen aan de inhoudelijke ontwikkeling van het Zomerdoemagazine.