Mercedes EQE verkozen tot EV van het jaar 2023

0
570
Marnix Kraaijmes, manager corporate sales, met de EVG van het jaar 2023 award (foto: Gijs de Kruijf Photograpy).

GOOI – Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Mercedes EQE uitgeroepen tot EV van het jaar 2023. De business-limousine is de overall winnaar in het onderzoek en de bijbehorende verkiezing.

De verkiezing is opgedeeld in drie categorieën: het middensegment, het hoge segment en het topsegment. De EQE eindigde op de eerste plaats in de categorie topsegment en is benoemd tot overall winnaar van in totaal veertig beoordeelde elektrische modellen. De EQE heeft de titel gewonnen op basis van zijn goede rijeigenschappen, WLTP-actieradius en gunstige leaseprijs. In het topsegment is de tweede plaats voor de luxe limousine van Mercedes-EQ, de EQS.

Marnix Kraaijmes, Manager Corporate Sales, en Michael Rost, Key Accountmanager Lease, waren namens Mercedes-Benz Nederland bij de uitreiking aanwezig. Marnix Kraaijmes zei aansluitend het volgende: “De strategie van Mercedes-Benz is duidelijk: deze richt zich volledig op EV’s. Momenteel hebben we al zeven volledig elektrische personenwagens in het productgamma. In 2030 zullen we klaar zijn om met ons modellenaanbod volledig elektrisch te gaan. Als gevolg hiervan ontwikkelen we steeds efficiëntere EV-technologieën en brengen ze op de markt. De EQE is daar een goed voorbeeld van. Wij zijn trots dat de EQE de titel EV van het jaar 2023 heeft gekregen. De jury heeft dit model aan de hand van diverse criteria zorgvuldig beoordeeld en verkozen tot overall winnaar. Dat is een prachtig resultaat.”

De EV van het jaar-verkiezing is een initiatief van VZR in samenwerking met AutoWeek en is gebaseerd op acht objectieve criteria, waaronder leaseprijs, verkoopaantallen, laadsnelheid en gebruiksgemak. De jury bestaat uit vakmensen van AD en AutoWeek, LeasePlan, Eneco eMobility en VZR. Zij bepalen de beoordelingscriteria en de daarbij behorende wegingsfactoren.

Marnix Kraaijmes, manager corporate sales, met de EVG van het jaar 2023 award (foto: Gijs de Kruijf Photograpy).