Spetterende afsluiting Oldtimer Festival Huizen door Hans Dulfer

0
115
Dulfer! Total Respons (foto Victor Peters)

Zaterdag 6 juli

Spetterende afsluiting Oldtimer
Festival Huizen door Hans Dulfer

HUIZEN – Niemand minder dan de vermaarde saxofonist Hans Dulfer zal, samen met zijn nieuwe band Dulfer! Total Respons, op spetterende en swingende wijze de 12e editie van het Oldtimer Festival Huizen afsluiten. Het optreden is mede mogelijk gemaakt door de Krachtcentrale, het episch centrum van het automobielfestijn, dat op zaterdag 6 juli plaatsvindt.

Het concert van Hans Dulfer, die dit najaar samen met dochter Candy, nog optrad in de beroemde Blue Note Club in Tokio, begint ongeveer om 17.30 uur, direct na de prijsuitreiking van het Oldtimer Festival.
Hans Dulfer, die begin vorig jaar de Oeuvre Award van Sublime FM ontving, is met zijn 83 jaar inmiddels zelf ook een oldtimer. En autoliefhebber, zo heeft hij vroeger nog bij de Ford-dealer in Amsterdam gewerkt. Zijn nieuwe band Total Respons heeft een all-star bezetting met naast Hans zelf saxofonist extraordinaire Boris van der Lek, Jerôme Hol op gitaar, Ishaq van Niel op bas, Koen Schouten op bariton-sax en Hans Eijkenaar op drums. De band zal nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers ten gehore brengen, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.

Liefhebbers van klassieke auto’s, motoren, tractoren en bromfietsen (zo’n 300 in totaal), kunnen tijdens het Oldtimer Festival Huizen 2024 hun hart weer ophalen bij al dat mooie mobiele erfgoed.

Dit jaar is het thema: Waar de historie de toekomst ontmoet…

Met een aantal iconische modellen wordt verbinding gelegd tussen het verleden en heden. Hoe mooi zou het zijn om de eerste generatie Toyota Land Cruiser, Land Rover Defender of Mercedes G-Klasse naast de nieuwste versie te zien staan. PreWarCars krijgen speciale aandacht en de 60ste verjaardag van de Ford Mustang wordt op gepaste wijze gevierd.
Er is al een aantal pareltjes ingeschreven, zoals een Aston Martin DB2 uit 1952, een Triumph Southern Cross uit 1935 en een Ford A-Fordor Leather Back uit 1929.

Ongeveer 25 leden van de Algemene Buggyclub Midden Nederland komen een feestje in Huizen vieren. Zij hebben ons festival uitgekozen om er de ABC Buggy-verkiezing 2024 te houden. In drie categorieën (street buggy, off road buggy, special) worden de mooiste en/of beste buggy’s verkozen.
Dit jaar rijden de deelnemers aan de Voorma/Hyppe Spietentocht niet alleen over de fraaie dreven van ’t Gooi. Ze doen nu ook Flevoland aan, want op dezelfde dag vindt in Almere-Stad de Midland Classic Show plaats. Daar is de tussenstop van de Spietentocht gepland. Vanuit Almere zullen ongeveer 80 oldtimers richting Huizen rijden om daar een korte pauze te houden.

Er is, zoals altijd, nog veel meer te beleven op het festival. Regionale dealers tonen hun nieuwste modellen. Kinderen kunnen zich vermaken in oldtimer trapauto’s. Er is wederom een automobiliamarkt met een twintigtal kramen. Spektakel is gegarandeerd bij de Gooische Pit Stop Challenge (een bandenwisselwedstrijd aan de McLaren MP4 F1 bolide van Lewis Hamilton) en er is natuurlijk live muziek. Looporkest AlaCarte en de rock&roll band Crazy Cadillacs zorgen voor de muzikale omlijsting.

Voor het bekende ’natje en droogje’ is een aantal food-trucks aangetrokken, terwijl de brigade van de Krachtcentrale ook zijn beste beentje voorzet om het de bezoekers en deelnemers naar de zin te maken.

Programma

Vanaf een uur of negen worden de eerste oldtimers op het festivalterrein aan de Havenstraat verwacht. Om 10.00 uur beginnen de brommers aan hun rit. Om 10.15 uur gevolgd door de start van de Voorma/Hyppe Spietentocht voor personenwagens. Om 11.00 uur vertrekken de tractoren voor hun toertocht en op datzelfde tijdstip gaat het foodtruckplein open. Om 11.15 uur staat de tweede start van de Spietentocht gepland. De deelnemers aan de verschillende toertochten worden tussen 11.00 en 13.30 uur terugverwacht en van 13.30 tot 17.00 uur treden de Crazy Cadillacs diverse keren op. Van 15.30 tot 15.50 uur is de prijsuitreiking voor de tweewielers en tractoren en om 16.40 uur begint de prijsuitreiking van de auto’s.
Daarna is het voeten van de vloer met Hans Dulfer! Total Respons.

Actuele informatie is te vinden op www.oldtimershuizen.nl

Het Oldtimer Festival Huizen is ‘the place to be’ voor liefhebbers van klassieke auto’s, motoren, brommers en tractoren. ‘