Vier maal leukste to-do’s in Hilversum

0
850

Hilversum- Een keertje op pad naar een minder grote stad in de buurt van de randstad? Hilversum is jouw match! De stad heeft nog veel meer te bieden dan het welbekende mediapark en BN’ers spotten op een tour door het Gooi. Wij maakten een lijstje met vier leuke dingen om te doen in Hilversum en omgeving.

Stadspark de Kwekerij


De plek waar je een park niet zou verwachten, namelijk pal naast het centraal station. In het tijdelijke stadpark de Kwekerij komen cultuur, kunst en gezelligheid samen. Het park wordt gerund door drie enthousiaste ondernemers die vonden dat het gebied levendiger en aantrekkelijker moest worden voor zowel de inwoners als bezoekers van Hilversum. Bij Stek kun je heerlijke broodjes en een goede kop koffie halen en bij Bar des Boules drink je biertjes van de Gooische Bierbrouwerij terwijl je een balletje gooit op de jeu-de-boules-baan. Naast de verschillende horeca vind je bij de Kwekerij ook conceptstore Lokaal Hilversum waar lokale producten worden verkocht en inspiratie uitgewisseld. Kijk voor meer informatie hier.

De natuur in


Hilversum ligt midden in een bebost gebied, vanuit de stad ben je zo in het Goois Natuurreservaat om lekker je hoofd leeg te maken en je te luisteren naar het gefluit van de vogeltjes in het prachtige bos. Op de Hoorneboegse Heide of Lage en Hoge Vuursche vind je uitgestrekte paarskleurige heidegebieden en als je goed oplet kun je er zelfs herten en wilde zwijnen zien. Voor natuur in de stad ga je naar het rosarium, de historische botanische Costerustuin of Pinetum Blijdenstein.

Architectonische wonderen in Hilversum


Wat veel mensen niet weten, is dat Hilversum vol staat met bijzondere architectuur. Architecten Dudok, Cuypers en Duiker hebben hier een aantal prachtige ontwerpen staan. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, bijvoorbeeld de historische route, die je meeneemt naar de geschiedenis van de stad. Langs boeren, tapijtwevers en fabriekslui, maar ook langs de geschiedenis van Hilversum als mediastad. De Dudok-route brengt je langs de meest karakteristieke gebouwen van Willem Dudok. De route loopt onder andere langs Het Raadhuis, de Politiepost, Rembrandtschool en de Openbare Leeszaal. Meer informatie over de route vind je hier.

Shoppen


Hilversum is rijk aan winkeltjes die net wat leuker zijn dan de gemiddelde grotere kledingketens. Bij Good Grounds kun je allerlei spulletjes voor in huis kopen, maar ook toffe cadeaus voor kinderen. Deze conceptstore heeft overal aan gedacht, zelfs aan een kopje koffie voor tijdens het shoppen. Thriftshops Appel & Ei en Sam Sam staan bekend om de goed geprijsde vondsten. En bij Heinshome vind je alles voor in huis wat betreft accessoires, servies, kleden en kussens. Ze hebben er zelfs kleding. Genoeg te shoppen dus in Hilversum!

Foto’s: Typhoon Hospitality