Wandelactie Stapril van start! 0.a. Inge de Bruijn en Jörgen Raymann steunen dit initiatief.

0
1188
Gooi- Deze actie roept Nederland op om 10.000 stappen per dag te zetten gedurende de hele maand april. Inmiddels hebben ruim 2.600 particulieren en bedrijven zich ingeschreven om met de actie mee te doen. In totaal gaan deze deelnemers gezamenlijk 800 miljoen stappen zetten. Dit doen ze voor een gezonde levensstijl, iets dat nog actueler is door Corona. Verschillende bekende Nederlanders als Inge de Bruijn, Edino van Dorsten en Erik Scherder steunen dit initiatief en zetten zich ook in voor Stapril.

Hulp is hard nodig

Ruim 100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Deze kinderen groeien op zonder liefde en aandacht. Ze wonen in een onveilige of onleefbare thuissituatie. Waar ze worden verwaarloosd, mishandeld of ze zijn uit huis geplaatst. De trauma’s en diepe wonden tekenen deze kinderen voor het leven. Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind: “Het is bizar om te zien dat zoveel kinderen geen fijne, stabiele thuissituatie hebben, waardoor hun ontwikkeling in de knel komt. Deze kinderen kunnen overal wonen, want je ziet vaak niets aan hen. Juist in een land als het onze moet het toch mogelijk zijn om zaken op die manier te organiseren dat kinderen in een fijne situatie kunnen opgroeien?”

De actie Stapril vraagt naast een gezonde leefstijl ook aandacht voor deze kinderen. Deelnemers laten zich bij deelname sponsoren en dit geld komt ten goede aan stichting Het Vergeten Kind. Deze organisatie biedt met Hotel Heppie Mierlo een plek waar deze kinderen even hun zorgen en angsten kunnen loslaten. Zij kunnen hier naartoe voor een vakantie of een weekend weg en het draait dan om ontspanning, plezier en vooral lekker kind zijn. Dit gebeurt binnen een veilige en gestructureerde omgeving, onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers. De opbrengst van Stapril komt ten goede aan de vakanties en weekenden in o.a. dit hotel.

Voor de actie daadwerkelijk is gestart staat de teller al op 15.000 euro.

Meewandelen

Verschillende bekende Nederlanders als Inge de Bruijn, Edino van Dorsten en Erik Scherder omarmen Stapril en roepen iedereen op om mee te doen. Erik Scherder, Professor in Clinical Neuropsychology: “Gezien de huidige periode, we komen net uit Covid-19. Als er ooit een moment was om uit die stoel te komen en het zitten te onderbreken en te gaan wandelen, dan is het wel nu!”. Kosten zijn € 15 en je krijgt een leuke interactieve stappenkalender met eigen podcast serie!

Aanmelden kan nog steeds via www.Stapril.nl

Foto: Het Vergeten Kind