Spiegelschrift over 150 jaar spoor in Bussum

0
193
v.l.n.r.: Uitgever Ronald Schut, Robert Kok voorzitter vrienden, Harro Homan directie prorail, Mattijs Peters stationsmanager en uitgever Pieter Schut. Foto: Eric Daams www.in-gooi.nl

Bussum- Met een drukbezochte presentatie in station Naarden-Bussum is deze week de nieuwste uitgave van het magazine Spiegelschrift gelanceerd. Deze keer met als thema 150 jaar Spoor in Het Spiegel. Allemaal verhalen over spoor en trein in Bussum nu. Overwegen, stations, goederentreinen, tunnels, veiligheid en parkeren: alles komt langs! De presentatie op station Naarden-Bussum, een samenwerking van Spiegelschrift met NS en ProRail – was tevens het begin van de festiviteiten vanwege 150 jaar Oosterspoorlijn. Dit is de spoorlijn tussen Amsterdam en Amersfoort en tussen Hilversum en Utrecht Maliebaan (tegenwoordig het Spoorwegmuseum).

v.l.n.r.: Uitgever Pieter Schut, burgemeester Han ter Heegde en uitgever Ronald Schut.
Foto: Eric Daams www.in-gooi.nl

Nieuwsverhalen in Spiegelschrift onder meer: de tunnel in het centrum van Bussum wordt omgedoopt in Wim de Bie tunneltje, ter nagedachtenis aan deze bekende oud-inwoner van Het Spiegel. En: ProRail werkt aan een plan dat op termijn ervoor zal zorgen dat er geen goederentreinen meer door het Gooi komen, om zo meer ruimte te krijgen voor meer passagierstreinen.

Spiegelschrift valt half april huis aan huis in Spiegel Bussum. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij: Bruna Bussum – Boekhandel Liebe, Boekhandel Los en ReadShop Hilversumse Meent.

Voor meer informatie over Spiegelschrift:

Inhoud en adverteren: https://www.commesso.nl/spiegelschrift-bladerbare-pdf/

Vereniging: https://www.spiegelvrienden.nl/vereniging/spiegelschrift/