Volvo XC40 Zakenauto van het Jaar 2024

0
114

Volvo XC40 Zakenauto van het Jaar 2024

De Volvo XC40 is tijdens het Driving Business Event van vakblad Automotive Management uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het Jaar 2024’, na vorig jaar al in de top-5 te zijn geëindigd. Hij volgt de Skoda Enyaq iV op. De BMW iX1 won de trofee voor Beste Nieuwkomer en volgt de i4 van hetzelfde merk op.

De jury was bij de Volvo XC40 vooral onder de indruk van zijn duurzaamheid, gunstige kilometerkostprijs en hoge restwaarde. Sommige juryleden waren verrast door de overwinning omdat de XC40 al zo lang op de markt is, maar erkende ook dat de XC40 nog steeds aan populariteit wint.

De jury, bestaande uit directieleden van leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en vakjournalisten, is onder de indruk van de veelzijdigheid, veiligheid, duurzaamheid en aantrekkelijke kilometerkostprijs van de Volvo XC40. Deze eigenschappen vertalen zich in hoge restwaardes – wat een belangrijke factor is voor de zakelijke markt om voor de Volvo XC40 te kiezen en bijdraagt aan de onverminderde populariteit van de SUV onder leaserijders en leasemaatschappijen.
De Volvo XC40 heeft zijn titel ook te danken aan de hoge waardering en kwaliteit van Volvo Car Nederland en de dealerorganisatie.