Wethouder Gerard Kuipers (Economie) ondertekent de MKB-deal.

0
438
Wethouder Gerard Kuipers (Economie) van Hilversum ondertekent MKB-deal.

MKB-deal voor digitalisering MKB Gooi en Vechtstreek

HILVERSUM – Gemeente Hilversum heeft vandaag groen licht gekregen voor een zogenoemde MKB-deal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Dat houdt in dat de gemeente voor de komende drie jaar ruim 3,5 ton aan financiering krijgt voor een nieuw project: SPOT 035, digitale strategie voor het MKB.

Dit project organiseert een digitaal en fysiek platform voor MKB’ers met digitaliseringsvragen en wordt in een nauwe samenwerking ontwikkeld door onder meer BedrijvenVereniging Hilversum, regio Gooi en Vechtstreek, MBO College Hilversum, Media Perspectives en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Digitalisering draagt bij aan economische vitaliteit

“MKB is meer dan de ruggengraat van onze regionale economie”, aldus wethouder Gerard Kuipers die vandaag samen met staatssecretaris Mona Keijzer de MKB-deal ondertekende. “Wij hebben een uniek media-ICT cluster dat al een vergaande digitaliseringstransformatie heeft doorlopen. Daarmee hebben wij veel kennis en ervaring in huis, die wij in deze deal kunnen inzetten om zoveel mogelijk MKB-bedrijven te helpen te digitaliseren. Het hardwerkende MKB heeft in deze coronatijd extra baat bij digitalisering. Op deze manier versterken wij het MKB en de relatie met het onderwijs in de regio.”

SPOT 035

SPOT 035 wordt een laagdrempelig platform dat MKB’ers helpt hun digitale strategie vorm te geven. Dit platform biedt voorlichting, helpt bij het opstellen van een digitaliseringsstrategie en begeleidt ondernemers in de stap naar realisatie en financiering. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer die door inzet van data beter kan voorspellen wat de vraag naar producten zal zijn en daardoor efficiënter kan inkopen. Of de ondernemer die meer wil halen uit online sales. Via een online portaal kunnen ondernemers straks terecht bij SPOT 035 voor hulp bij digitalisering. Daarnaast is er de fysieke SPOT 035 ontmoetingsplek op het Media Park waar ondernemers toegang krijgen tot specialisten, adviseurs, andere MKB’ers, docenten en mbo- en hbo-studenten. De HvA heeft bij SPOT 035 de lead omdat zij veel ervaring heeft met het oplossen van digitale vraagstukken van bedrijven.

Samenwerking

SPOT 035 betrekt het regionale netwerk van mbo- en hbo-studenten, kennisinstellingen en ‘digital frontrunners’. Dat zijn toonaangevende technologie- en mediabedrijven. Dit netwerk kan met hun kennis en ervaring MKB’ers helpen hun digitale strategie vorm te geven. Uiteindelijk resultaat is dat een substantieel aantal extra MKB-bedrijven met digitalisering aan de slag is, waardoor zij kunnen blijven bestaan, groeien of zelfs nieuwe business gaan genereren. Ook zullen meer werknemers van de deelnemende bedrijven toekomstbestendig worden opgeleid. Vanuit SPOT 035 bouwen we een actieve Learning Community op rondom digitalisering bij MKB-bedrijven, zodat zij ook van elkaar kunnen leren.

Video en digitaal magazine

Quido Schaafsma van BedrijvenVereniging Hilversum licht in een video toe wat het nieuwe project behelst. Hij geeft onder meer aan dat SPOT 035 gebruik gaat maken van de kracht van de samenwerking. De video alsook een interview met Schaafsma en Mascha Smulders van de HvA is te vinden in het digitale magazine: https://www.magazine-on-the-spot.nl/mkbdeals2020/spot-035.

Alle informatie staat ook op www.spot035.nl. Iedereen die op de hoogte wil blijven of partner wil worden van dit project, kan een mail sturen naar info@spot035.nl.

Regionale MKB-projecten

EZK draagt ruim zeven miljoen euro bij aan regionale MKB-projecten van provincies en gemeenten. Bedrijven worden zo beter in staat gesteld om te innoveren, te digitaliseren en internationaal te ondernemen en om hun personele uitdagingen beter aan te kunnen.