Torentje terug op Tindalvilla

0
602

Torentje terug op Tindalvilla

BUSSUM – Het karakteristieke, gereconstrueerde kleine torentje, is weer terug op de beroemde Tindalvilla in het Spiegel in Bussum.

Nadat Rob de Jong, die het torentje in zijn werkplaats in Utrecht gemaakt heeft, eerder op de ochtend de oude ‘kraag’ verwijderde en de poten exact op de juiste lengte afzaagde, heeft een hijskraan het torentje weer op de oude plek terug geplaatst.

Lang heeft het plan om het torentje terug te plaatsen, vanwege de hoge kosten, in de ijskast gestaan. De reconstructie kreeg echter een belangrijke impuls door de financiële steun van vrienden van de Tindalstichting. Hans Roelofsen, artistiek leider van de Tindalstichting, hoopt dat de grote toren met een grondoppervlak van drie bij drie meter ook nog op de villa terugkomt. Het kleine torentje kostte al tien mille, dus de uitdaging is groot.

De Tindalvilla is een begrip in Bussum. Afbeeldingen van de villa compleet met torentjes prijkten op programmaboekjes en in seizoensprogramma’s en riepen telkens weer de vraag op of de villa weer in de oude glorie hersteld kon worden. Zelfs in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten werd er aandacht aan besteed.