Tom Coronel sluit seizoen TCR Europe Series goed af

0
476

GOOI – Met de Honda Civic Type-R TCR, uitgevoerd in de bekende rood-gele kleuren van DHL en ingezet door het Belgische team Boutsen Ginion Racing, nam Tom Coronel deel aan het afsluitende weekeinde van het seizoen in de TCR Europe Series. Ondanks 60 kilogram extra gewicht aan boord, het gevolg van Coronels twee podiumplaatsen op het circuit van Spa-Francorchamps en zijn tweede plaats in de kwalificatie aldaar, kon hij in beide races op het circuit van Jarama nabij de Spaanse hoofdstad Madrid goed meestrijden.

De tweede wedstrijd sloot hij als zevende af, nadat hij eerder in de openingsrace als 14e geklasseerd was. ”In beide races heb ik lekker geknokt, in de tweede race was ik de snelste Honda-rijder en de best geklasseerde Honda-rijder. Ik heb het goed naar mijn zin in deze serie, hoewel ik dit seizoen maar aan drie evenementen heb kunnen meedoen”, aldus Coronel.

Coronel begon goed aan het weekeinde op het Circuito del Jarama: ”De eerste vrije training vond plaats op een baan die half nat, half droog was. Daar hadden we goed de snelheid te pakken en stonden lange tijd bovenaan of op de tweede plaats. Naarmate de baan opdroogde, hadden we wat meer moeite. Dat bleek ook tijdens de tweede vrije training en de kwalificatie. Die 60 kilogram extra gewicht, die ik aan boord had, was toch wel duidelijk voelbaar. We hadden verwacht dat we er iets meer bij zouden zitten. Het is een vrij bochtig circuit, wat blijkbaar ook voor de andere deelnemers goed is.”

In de eerste race werd er hard gestreden en werd het nodige contact niet geschuwd. Coronel zat er middenin, zo berichtte hij: ”De baan was nog half nat, maar ik ben gestart met vier slicks. Het was nogal rommelig. In de eerste bocht kreeg ik al een zwieper, waardoor ik gelijk vijf plaatsen verloor. Het leek wel of bijna iedereen elkaar raakte, en daar zat ik dus tussen. Aan het eind van de eerste ronde werd ik in de laatste bocht nog een keer geraakt, waardoor ik nog vijf plaatsen verder naar achteren viel. Er waren twee interventies van de safetycar, waarna ik nog twee of drie rijders kon inhalen, maar al met al ben ik drie keer geraakt en stond drie keer bijna achterstevoren. Uiteindelijk ben ik als 14e geklasseerd.”

In de tweede race koos Coronel voor twee slicks op de vooras en twee regenbanden op de achteras, omdat de baan nog steeds niet volledig droog was. ”Ik had een heel goede start, kon gelijk mooi naar voren rijden”, meldde Coronel. ”Ik had een paar mooie gevechten, onder meer met Baert en Nagy. Baert was nog in de strijd om het kampioenschap, dus hem heb ik het niet al te moeilijk gemaakt. We zaten met een leuk groepje bij elkaar op de plaatsen vier tot en met zeven, waarbij ik als zevende over de eindstreep kwam.”

De Marokkaan Mehdi Bennani sloot het seizoen als kampioen af. ”Felicitaties aan hem, ik ken Mehdi natuurlijk al jarenlang heel goed vanuit het WK”, aldus Coronel. ”Ik heb het in de Europese serie erg naar mijn zin gehad, er wordt hier echt lekker gestreden, anders dan in het WK. Het voelde dit weekeinde goed, een mooie afsluiting en als het aan mij ligt, rijd ik hier volgend jaar zeker weer!”