PIM helpt ondernemers met financieringsvragen

0
413

HILVERSUM – Gedeputeerde Ilse Zaal gaf op 5 november het officiële startschot voor PIM 2.0. Het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland (PIM) is een succes en gaat ook de komende 3 jaar ondernemers helpen bij het verkrijgen van de juiste financiering.

PIM heeft de afgelopen periode ruim 1000 innovatieve bedrijven bijgestaan in hun financieringsvragen. Ruim 390 ondernemers hebben een maatwerk traject gevolgd. Voor 110 PIM-deelnemers is financiering gerealiseerd en er is in totaal voor 46,8 miljoen aan financiering aangetrokken.

PIM heeft tevens ondersteuning geboden in het kader van Covid-19. In slechts een paar weken tijd is een Corona loket ingericht voor financiële hulpvragen van ondernemers en is de website gebruikt om informatie rond Covid-19 regelingen te delen.

Dit succesvolle project wordt nu verlengd. Ilse Zaal, gedeputeerde economie geeft hiervoor op donderdag 5 november de aftrap. Ilse Zaal: “PIM is een groot succes waar we juist in deze tijd graag een vervolg aan geven. De komende 3 jaar willen we nog eens 400 ondernemers helpen en daarmee de financiering van 60 miljoen faciliteren.”

Juiste financiering

De provincie Noord-Holland startte in 2017 het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland (PIM). Het programma ondersteunt innovatief en duurzaam MKB bij het verkrijgen van de juiste financiering. Ook koppelt PIM ondernemers aan een netwerk, dat bestaat uit financiers, andere bedrijven en potentiële klanten.

Calculator

Innovaties in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn cruciaal voor de economische ontwikkeling en werkgelegenheid. Ook dragen innovaties bij aan oplossingen op het gebied van onder andere klimaatverandering, circulaire economie, gezondheid, voedselvoorziening, veiligheid en een (inclusieve) arbeidsmarkt. Het financieren van innovaties is niet altijd eenvoudig. Oorzaken zijn bijvoorbeeld: een niet transparante kapitaalmarkt voor het MKB en onvoldoende investeringsgereedheid van businessplannen.

Kijk de livestream op www.pimnh.nl