Primeur: Mini-Filmportret door ELVIC

0
492
Ron Exalto in actie. (foto Elvic)

Nieuw digitaal product bedacht vanuit Huizen

HUIZEN- Een primeur is altijd leuk en daarom zijn we even langs gegaan bij Ron Exalto, eigenaar van ELVIC HD VIDEOPRODUCTIONS, in Huizen. Hij introduceert namelijk een nieuw compleet concept, genaamd ‘mini-filmportret’.

Wat dat precies inhoudt legt Ron graag even uit: ”Ik ben op dit idee gekomen omdat ik met enige regelmaat hoor dat mensen het maken van een video onderschatten. Het valt vaak tegen, neemt veel meer tijd in beslag dan men dacht en dan met name in de afwerking. Maar soms ook in het uiteindelijke resultaat dat toch achterblijft bij de verwachting. Het van meet af aan inhuren van een professional had dan achteraf vaak beter geweest, maar de vaak hoge kosten vormen een barrière. Daar zag ik een mogelijkheid om een complete oplossing aan te bieden, namelijk filmkwaliteit voor een tarief dat veel lager ligt dan je normaliter zou verwachten. Want voor een bedrag van slechts 495 euro (excl. Btw) bied ik een kort filmportret van één tot maximaal twee minuten aan, inclusief een teaser van 15 seconden.”

En waarom is dat dan? Waarom niet gewoon één film?

Ron antwoordt: ”Nou kijk, de teaser strooi je zo veel mogelijk rond op internet via alle social media. In die 15 seconden wordt een lead getriggerd om wat meer van jouw product of dienst te weten te komen. Bij die teaser plaats je dus de link naar het mini-filmportret en zo trek je geïnteresseerden al over de streep om ook dat filmpje te bekijken waarin je je USP’s kwijt kunt.”

Dat klinkt eigenlijk heel slim, maar het maken van zo’n film blijft toch lastig, of zien we dat verkeerd?

Ron: ”Daar komt mijn ruime ervaring dan ook om de hoek kijken. Ik regisseer de opnames, die we in een tijdsbestek van maximaal twee uur op één locatie maken. Dat kan zijn in een bedrijf, winkel, bij een klant of op een event. De tekst die de ondernemer gaat zeggen, in beeld of als voice-over, hebben we van te voren al besproken en ook de shots die we willen laten zien zijn al grotendeels bekend. Daardoor kan ik efficiënt opnemen en omdat ik zelf die opnamen ga monteren, weet ik al wat voor materiaal ik heb en hoe ik dat in elkaar wil zetten. Met bedrijfslogo, naamgraphic in de bedrijfskleuren, color-grading muziekgebruik, geluidsmixage EN ondertiteling. Sterker nog, wie zelf niet wil vertellen over zijn bedrijf kan ook kiezen voor een gratis voice-over!”

Dat is een flink pakket, maar hoezo ondertiteling?

”Het is gebleken dat films met ondertiteling vaker en langer bekeken worden dan zonder. Dat komt vooral voor in situaties waar men geen geluid aan heeft of aan mag zetten. Dankzij de ondertiteling is het verhaal ook dan nog prima te volgen.”

Maar men moet wel zelf de films op internet zetten?

”Nee hoor”, om het iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken krijgt men slechts met twee te kopiëren links te maken. Een voor de teaser en een voor het mini-filmportret. Die staan dan al kant en klaar op YouTube. Makkelijker kan echt niet!”

En dat alles kost dus 495 Euro? Geen verborgen kosten verder?

Ron: ”Alleen de reiskosten komen er nog bij. In de regio Gooi is dat bijna niks, maar voor verderop gelegen geïnteresseerden is er nog een leuke oplossing: betrek een collega ondernemer er bij, zodat wij twee ondernemers bij elkaar in de buurt op de zelfde dag kunnen opnemen, dan vervallen alle reiskosten, ook naar Groningen of Limburg!”
Meer informatie vindt u op www.minifilmportret.nl