Marcel Beijer verrast met tweede roman Gouden Bergen

0
454

ALMERE – Drie jaar lang werkte de Almeerse journalist Marcel Beijer aan de opvolger van zijn veelgeprezen debuutroman’ Overwonnen verlangen’. Op 8 juli verscheen de roman ‘Gouden bergen’ waarin de schrijver zich baseerde op een intrigerend en waargebeurd verhaal dat de lezer opnieuw zal verrassen.

Gouden bergen speelt zich af in twee plaatsen en periodes: het snelgroeiende Almere van 1990 en een al even snel groeiende goudzoekersstad in het Wilde Westen van 1907. Dat het boek zich deels in zijn eigen woonplaats afspeelt, is niet toevallig. “Ik kwam zelf in 1989 in Almere wonen en weet dat iedereen uitging van een grote toekomst voor de stad. En laten we eerlijk zijn: we mopperen veel, maar Almere is een mooie stad geworden.”
De hoofdpersoon, Carolien de Wild, pendelt tussen Almere en de goudzoekerstad heen en weer. Dat heeft een reden. Welke reden dat is, wordt in het spannende boek stap voor stap ontrafeld.

Mysterieus

“Gouden Bergen is vooral een mysterieus boek”, zegt Marcel Beijer.. “Is er een verband tussen beide werelden en in welke wereld leeft Carolien écht? Beiden steden waar ze in leeft groeien als kool. Dat verleidt mensen tot hebzucht en grote dromen. Maar soms komen dromen niet uit en blijken er Gouden bergen te zijn beloofd.”
Het maakt Gouden Bergen tot een boek dat de lezer meesleept in de mysterieuze en gevaarlijke wereld van hebzucht. Het op waarheid gebaseerde verhaal komt tot een climax door een moord die tussen beide werelden in lijkt te zijn gepleegd.

Marcel Beijer – Gouden Bergen
ISJB Uitgevers
ISBN 9789083025698
Prijs: € 17,95