Karlijn L’Ortye nieuwe directeur NCD

0
570

GOOI – Karlijn L’Ortye (37) wordt benoemd tot nieuwe directeur van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren). Zij volgt Gerard van Vliet op, die de functie de afgelopen 9 jaar heeft vervuld.

Met deze benoeming wil de NCD nadrukkelijk een jongere generatie bestuurders en toezichthouders aanspreken en haar verjonging als belangrijk netwerk voor leiders en toezichthouders benadrukken.

Jill Dierikx, waarnemend voorzitter van de NCD, is verheugd met de benoeming van Karlijn L’Ortye: ”Het is niet makkelijk om in de voetsporen van Gerard te treden, die de afgelopen jaren met veel energie en verve de NCD van een klassieke vereniging heeft omgevormd tot een innovatieve netwerkcommunity met platforms voor directeuren en commissarissen/toezichthouders. Karlijn heeft daarin eerder al een rol gespeeld en kan dus prima voortbouwen op hetgeen Gerard met het NCD team heeft gerealiseerd.’

Karlijn L’Ortye toonde al vroeg haar ondernemersbloed door op 22-jarige leeftijd haar eerste onderneming op te zetten en heeft zich daarna als ondernemer onderscheiden met nieuwe initiatieven. Zij was eerder actief bij JCI (Junior Chamber International) en betrokken bij een aantal NCD-projecten.

Gerard van Vliet heeft de NCD in afgelopen jaren omgevormd van besloten vereniging naar een open netwerk, met eco-systemen voor directeuren en commissarissen. Belangrijke onderdelen daarvan zijn de community’s Commissarissen.nl en Directeur.nl, events als de Dag van de Commissariaat, het zakelijk foodtruckfestival en tal van activiteiten als het LeadershipNL Magazine, Governance TV en het RCBM (Register Certified Board Member). Gerard is inmiddels het initiatief 111.nl gestart.