Informatieavond Broodfonds in Krachtcentrale Huizen

0
472
Foto: BroodfondsMakers

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

GOOI – Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu veertien jaar. Met landelijk al 600 groepen waar meer dan 26.900 ondernemers aan meedoen. ‘t Gooi krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 18 november a.s..

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Informatieavond

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl
Tijdstip: woensdag 18 november 2020 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
Locatie: De Krachtcentrale, Havenstraat 76, 1271 AG Huizen
Entree: aanmelden vooraf via de website (www.broodfonds.nl).

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.