Hilversumse ondernemers zien altijd kansen!

0
537

”In een bijzondere tijd ben ik als wethouder hier in Hilversum begonnen. In coronatijd. Ik wist al dat Hilversum een ondernemende gemeente is, met veel bedrijven in de media en creatieve sector en een krachtig centrum. Waar inwoners uit de hele regio hun boodschappen komen doen, naar de markt gaan en een terrasje pakken. Maar ik ben zó verrast door de veerkracht en vindingrijkheid van onze ondernemers!
Vanaf maart zag de wereld er in één klap heel anders uit. Het werd heel stil op de plekken waar normaal zoveel reuring is. Maar in Hilversum zitten ondernemers niet stil. Ze zijn altijd op zoek naar kansen. In het centrum zijn de horecaondernemers meteen begonnen met een bezorgdienst. Inmiddels zie je het overal, maar in Hilversum waren de ondernemers echt de eerste! En ze blijven zoeken naar coronaproof-mogelijkheden. Zo zijn ze in de tweede golf van corona gekomen met weer een nieuw initiatief. Het Gooische horeca kookboek. Hierin word je meegenomen op een culinaire reis door de keukens van Gooische restaurants. Het online winkelen werd meer dan ooit belangrijk. De Gijsbrecht van Amstelstraat pakte dit anders aan. Samen startten ze een webwinkel met ondernemers uit de hele straat.
Maar Hilversum heeft nog veel meer mooie voorbeelden. Zo zijn wij de enige stad met een eigen podcast (red. Podcast Hilversum), hebben wij binnenkort een boekhandel met radio/tv-studio in hartje centrum en wordt er tegenover het station een nieuwe radiostudio gebouwd. Allemaal mooie media-initiatieven die het afgelopen half jaar van de grond zijn gekomen.
Op het Mediapark zit ‘Events in Business’. Al 23 jaar organiseren, faciliteren en conceptualiseren zij vanuit hier hun zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Maar ook zij hebben hun markt achteruit zien gaan. In juni fabriceerden zij een opstelling in ons poppodium De Vorstin, waar basisscholen de eindmusical alsnog konden opnemen en uitzenden via internet. Sommige scholen hadden een scherm op het schoolplein staan, zodat iedereen mee kon kijken. Verdienen doen ze er niet aan, maar het geeft energie. Ik weet zeker dat ze hier heel veel ouders blij mee hebben gemaakt.
En zo kan ik nog wel even doorgaan met mooie verhalen. Wij hebben nog geen zicht op een einde van deze crisis. Ondernemers zijn inventief, en daarom zijn jullie ondernemers geworden. Wij staan bij waar mogelijk. Ik ben trots op onze Hilversumse ondernemers die steeds weer anders durven te denken om toch kansen te pakken!”

Wethouder Gerard Kuipers
Economie & media