Hertz zet handtekening onder GreenDeal autodelen II

0
456

Hertz zet handtekening onder GreenDeal autodelen II

GOOI – Autoverhuurbedrijf Hertz tekent GreenDeal autodelen II en zal in 2020 fors uitpakken met elektrische auto’s. Hiermee draagt Hertz bij aan de ambitie om in 2021 zo’n 700.000 mensen gebruik te laten maken van een deelauto.

De Green Deal autodelen is een samenwerking van publieke en private organisaties met als doel om autodelen te versnellen. In juni 2015 werd de eerste Green Deal Autodelen ondertekend. In oktober 2018 werd de Green Deal Autodelen II getekend voor een driejarige verlenging van de samenwerking. Hertz heeft 18 december jl. de belofte ondertekend.

Hertz wil een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen in Greendeal Autodelen II; het terugdringen van autobezit ten gunste van autogebruik door intensief samen te werken met de verbonden partijen. In dit kader zal Hertz in 2020 fors uitpakken met de introductie van een breed scala aan elektrische auto’s in haar vloot. Daarnaast zal Hertz nieuwe autohuur producten introduceren die gericht zijn op terugdringing van autobezit.

Foto: Frank Oudshoorn, directeur Mobility van Hertz en minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven.