Gouden Gemeentespeld Hilversum voor Lot Vermeer

0
700

Gouden Gemeentespeld voor Lot Vermeer.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft de Gouden Gemeentespeld uitgereikt aan Lot Vermeer. Dit gebeurde onlangs tijdens de opening van kunst- en cultuurcentrum de Meentwerf, waar Vermeer mede oprichter van is. De Meentwerf levert nieuwe bedrijvigheid in de Hilversumse Meent en ruimte voor de creatieve sector.

De Meentwerf is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne in de Hilversumse Meent. Na een leegstand van 10 jaar is het gebouw omgetoverd tot een bruisend centrum met zes kunstenaarsateliers en een ontmoetingsruimte, La Kantina, die plek biedt aan allerlei
voorstellingen, workshops en activiteiten. Iedere vrijdag is het restaurant geopend, op andere dagen is de sfeervolle ruimte per dagdeel te huur voor vergaderingen, workshops, lezingen etc.

Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad om de verbouwing van het gemeentepand te realiseren. Een lang traject via de ambtelijke molen leidde uiteindelijk tot een unieke samenwerking tussen de gemeente Hilversum en de Stichting Meentwerf. Met als resultaat nieuwe bedrijvigheid in de Hilversumse Meent en ruimte voor de creatieve sector.

Uit de toespraak van de burgemeester: `Lot Vermeer heeft zich voor Hilversum zeer verdienstelijk gemaakt en het gemeentebestuur wil haar voor haar inzet en vasthoudendheid bedanken.’

Vermeer is als projectleider aan het project verbonden.

Foto: V.l.n.r. kinderburgemeester Louise de Wit, Lot Vermeer en burgemeester Broertjes (foto Ludek Tikovsky).