Glasvezel in buitengebied Eemnes

0
686
ONDERTEKENING GLASVEZELOVEREENKOMST

Glasvezel in buitengebied Eemnes

EEMNES – Onlangs tekenden wethouder Theo Reijn en Karl Heinz van der Made (directeur Bouw en Beheer Glasvezel buitenaf) een overeenkomst waarin afspraken staan over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Een groot deel van het buitengebied kan aangesloten gaan worden op een snelle internetverbinding.

In september 2016 tekenden de gemeente Eemnes samen met de provincie Utrecht, de gebiedscommissie Utrecht-West, de gebiedsraad O-gen en 28 regiogemeenten al een intentieverklaring ‘Snel internet buitengebied Provincie Utrecht’. Doel hiervan is om te komen tot breedbandinternet in het buitengebied van de provincie Utrecht. Ook de gemeente Eemnes kan nu samen met Glasvezel buitenaf verder met de aanleg van snel internet in het buitengebied.

Karl Heinz van der Made, directeur Bouw en Beheer Glasvezel buitenaf: “We zijn blij dat we het convenant met de gemeente Eemnes tekenen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Hiermee is de weg vrij om na een succesvolle glasvezelcampagne in het Noordelijke deel van Utrecht, glasvezel aan te leggen in het buitengebied en in de kernen. De adressen in de strook achter de A27 nemen we in deze fase nog niet mee maar we voelen een inspanningsverplichting om te onderzoeken of wij deze bewoners op een later moment ook een aanbod kunnen doen.”

Wethouder Theo Reijn: ”Goed dat we nu stappen kunnen zetten om het buitengebied aan te sluiten op snelle internetverbinding. We hebben met Glasvezel buitenaf nader overleg om afspraken te maken voor het gebied ten westen van de A27.”

Foto: Wethouder Theo Reijn (r) ontvangt de overeenkomst uit handen van Karl Heinz van der Made.