Eerste exemplaar boek ‘Doe of Sterf’ voor rapper Pjotr

0
552

BUSSUM – ‘Meester’ Maurits van Huijstee van groep 7 van de Bussumse Vondelschool had afgelopen woensdag een beroemde gast in zijn klas: de bekende rapper Pjotr. Hij had Pjotr uitgenodigd om hem een bijzonder cadeau te overhandigen: het officiële eerste exemplaar van zijn boek Doe of sterf.

Waarom Maurits van Huijstee juist Pjotr hiervoor uitnodigde? De schrijvende meester is zelf geen groot fan van rapmuziek, maar zijn kinderen zijn dat wel. Zo kwam hij op het idee om een kinderboek te schrijven ,waarin deze muziek een grote rol speelt. Dat Pjotr zelf ook opgeleid is om voor de klas te staan schepte een verdere band. Daarnaast bewondert Van Huijstee het feit dat de 26-jarige rapper (die o.a. veel samenwerkt met de momenteel razend populaire Snelle) een gezonde levensstijl promoot, en dat hij zich inzet voor goede doelen.

Van Huijstees leerlingen waren dolenthousiast over de aanwezigheid van de bekende rapper in hun klaslokaal. Ze vroegen hem het hemd van het lijf (Wie is je eigen idool? Wat is je lievelingskleur? Heb je een vriend of vriendin?) en zongen luidkeels mee toen Pjotr zijn hit ‘Zonneschijn’ live ten gehore bracht. Ook zijn ze erg trots op het feit dat hun meester een boek heeft geschreven.

DOE OF STERF

In Doe of sterf (10+) wil de 13-jarige Donnie zijn droom najagen om rapper te worden, maar zijn vader is daar fel op tegen. Donnie kan zich niet goed concentreren op zijn nieuwe school. Sinds zijn moeder is overleden en zijn broer niet meer thuis woont, is het met zijn vader ook niet meer zo gezellig. Donnie vindt afleiding in de muziek. Hij wil rapper worden. Op het plein in zijn nieuwe buurt worden er spit battles gehouden. Wie mag zichzelf dit jaar Keizer van het Plein noemen? Donnie wil graag meedoen, maar zijn vader verbiedt het. Hij haat rapmuziek en is bang dat Donnie dezelfde kant op gaat als zijn broer. Wat bedoelt zijn vader daar eigenlijk mee? En kiest Donnie voor zijn droom of zijn familie?

Doe of sterf | In het Hart van de Beat | Maurits van Huijstee | € 14,99 | 134 pagina’s | Kluitman | isbn 978 90 206 2497 7