Buurtsportcoaches lanceren nieuwe boekjes van Sjors Sportief en Sjors Creatief in Blaricum, Eemnes en Laren

0
525

Bel gemeenten- Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de BEL-gemeenten. Deze ontvangen van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het vijfde schooljaar op een rij dat Sportief en Gezond BEL het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van freerunnen en turnen tot en met zangles en dansen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in BEL-gemeenten ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Deze week ontvangen ze een flyer van het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Sportief en Gezond BEL in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Nick van Nieuwkerk in opdracht van Sportief en Gezond BEL: “In deze gemeenten vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen al vijf jaar mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeenten te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het nieuwe aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in BEL op school mee naar huis krijgen. “Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Nick.

Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.sportplezierbeginthier.nl

Foto: De aftrap van Sjors Sportief en Creatief was bij OBS De Ploeg in Laren. Wethouder Stam en buurtsportcoach Nick van Nieuwkerk waren hierbij aanwezig.