Kinderen van sport & natuur bso Jump In Meent in Huizen gaan gezonde challenge aan met FitGaaf

0
363

Huizen- Op dinsdag 22 maart start sport & natuur bso Jump, van Kinderopvang Huizen,  met het gezonde FitGaaf!-project. Tijdens dit project gaan de kinderen die dat willen, na een kick-off op de bso, drie weken lang aan de slag met het bijhouden van hun gezonde acties. Zo krijgen ze inzicht hoe gezond ze al bezig zijn en waar nog ruimte voor verbetering is. Het project wordt afgetrapt in aanwezigheid van wethouder Maarten Hoelscher.

Het FitGaaf!-project werkt eigenlijk heel simpel: de kinderen plakken op een kalender-poster een sticker voor elke gezonde actie die ze gedaan hebben.
Denk hierbij aan gezond eten, drinken, bewegen en voldoende slapen. Zo krijgen ze inzicht hoe gezond hun dagelijkse structuur al dan niet is en waar mogelijk nog ruimte voor verbetering is.

Als je op jonge leeftijd structuur in gezond eten, drinken en bewegen aanleert, maakt dat het makkelijker om gezond gedrag vast te houden en gezond op te groeien.
Bovendien blijkt uit onderzoek dat kinderen met een gezonde dag structuur, zich ook beter kunnen concentreren. Omdat er op de kalender ook ruimte is voor stickers van een extra persoon, kan er thuis ook een challenge gedaan worden. Zo kan het hele gezin betrokken worden.

De kick-off die gepland staat op dinsdag 22 maart 2022 wordt gedaan onder leiding van Tom Steffens, de initiator van FitGaaf! Tom ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk mensen op een positieve, creatieve en innovatieve wijze te stimuleren tot het realiseren en/of behouden van gezond gewicht, gedrag en leefstijl.
Wethouder Maarten Hoelscher van het sociaal domein zal ook aanwezig zijn. Na drie weken zal het project ook weer feestelijk worden afgesloten.

Geïnteresseerd om een keer een kijkje te nemen bij Sport & Natuur bso Jump In Meent? Kijk op www.kinderopvanghuizen.nl voor meer informatie.

Meer informatie over het FitGaaf! Project: https://www.fitgaaf.nl/gezonde-school-of-gezonde-wijk/

Foto aangeleverd : De FitGaaf! kalender-poster