Wandelen door het Oude Dorp van Huizen

0
411

Huizen- Wilt u een keer op een andere manier het mooie dorp Huizen bekijken? Dat kan door mee te lopen met een wandeling van het Huizer Museum op zaterdag 12 maart. De wandeling staat onder leiding van een ervaren gids en begint om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Vandaar loopt u het oude dorp verder in. De wandeling voert langs de verschillende typen boerderijen die Huizen rijk is.

U komt langs visserswoningen en voorname huizen van hangenbazen die ons resten uit de bloeitijd van de visserij. Ook ziet u huizen van ambachtslieden en hoort u meer over het leven van vroeger. De gids kent anekdotes en wijst u op architectonische details van windvanen tot makelaars van roeden tot levensbomen. U komt waarschijnlijk langs de Molenberg waar ooit de Huizer molen stond die in het Openlucht Museum te bewonderen is. Een op schaal gemaakt model is nu op de Molenberg te bewonderen. De wandeling is een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar vroeger en van architectuur houdt.

De kosten voor de wandeling zijn € 5,00 p.p., contant en indien mogelijk gepast betalen. Het museum is 12 maart alleen geopend voor aanmelding en betaling. Vanaf april hoopt het museum haar deuren weer te openen.

De volgende wandeling is op zaterdag 9 april. Rondleidingen in het museum en door het oude dorp zijn op aanvraag mogelijk.

Voor meer informatie:

Huizer Museum Achterbaan 82 1271 TZ Huizen : 035 –525 02 23 receptie@huizermuseum.nl

www.huizermuseum.nl

Foto: Gerdien Honing