Eerste Greenwheels-deelauto’s geplaatst in Blaricum

0
607

Blaricum- Greenwheels-deelauto’s zijn nu ook in Blaricum beschikbaar. De eerste twee auto’s zijn geplaatst op de Karrekamer in de Bijvanck en op parkeerterrein Bellevue (Bergweg, kruising Huizerweg). Blaricum is de 140e gemeente in ons land met een Greenwheels-auto. Wethouder Maria Klingenberg (foto) gaf het startsein voor het gebruik van de deelauto’s.

De compacte en zuinige deelauto’s staan op een eigen, vaste locatie, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. De auto kan via deze app of met een OV-chipkaart worden geopend. Betaling vindt plaats op basis van gebruik.

Met de komst van de deelauto’s zet de gemeente Blaricum een stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Wethouder Maria Klingenberg: “Ik ben blij dat we onze inwoners deze duurzame mobiliteitsoplossing kunnen bieden. Met zowel een locatie in de Bijvanck als op parkeerterrein Bellevue kunnen we hen goed faciliteren. Er zijn in Blaricum 18 actieve Greenwheels-gebruikers geregistreerd, terwijl er nog geen auto’s beschikbaar waren. Nu deze  zijn geplaatst, verwachten we een toename in het gebruik. We zien een steeds grotere vraag naar deelvervoer. De verwachting is dat deze trend van individuele mobiliteit naar de deelmobiliteit de komende jaren blijft doorzetten”.

 Greenwheels

Greenwheels is grondlegger van autodelen in Nederland en bestaat al bijna 27 jaar. Het bedrijf, dat snel groeit, wil steden en dorpen leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan. Greenwheels werkt hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en verwacht dit jaar ook meer elektrische deelauto’s te gaan plaatsen.

Greenwheels-directeur Andrew Berkhout: “Blaricum is de 140ste gemeente in Nederland met een Greenwheels-auto, een mooie mijlpaal! We blijven graag meedenken met de gemeente Blaricum over de mobiliteit van de toekomst.”

 De gemeente en Greenwheels houden de vraag naar de deelauto’s goed in de gaten en analyseren doorlopend de bezettingsgraad en het gebruik, zodat er op een later moment eventueel auto’s bij geplaatst kunnen worden.

Foto: Studio Kastermans