Tom Coronel in TCR Europe met DHL Honda Civic Type R

0
521

EEMNES Na een lange gedwongen pauze start komend weekend op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet het seizoen van de TCR Europe Touring Car Series. Coureur Tom Coronel zorgt in de hoog aangeschreven toerwagencompetitie voor de Nederlandse inbreng, want net als vorig jaar neemt hij aan de serie deel met een Honda Civic Type R TCR, ingezet door het gerenommeerde Belgische team Boutsen Ginion Racing.

Opnieuw is de auto uitgevoerd in het bekende geel en rood van partner DHL. ”Ik kijk ernaar uit om weer te kunnen gaan racen en de inmiddels al jarenlange goede samenwerking met Boutsen Ginion Racing en met Honda te kunnen voortzetten”, zegt Coronel.

Met 24 rijders uit elf landen en auto’s van vijf verschillende merken in het deelnemersveld is er ook dit jaar sprake van volop variatie in de TCR Europe. ”Strijd is dus verzekerd! Daarbij staan er rijders aan de start die ik al jarenlang ken uit andere series, bijvoorbeeld het vroegere WTCC of het WTCR. Pepe Oriola, Mehdi Bennani, John Filippi: allemaal jongens tegen wie ik al jaren rijd en die ik nu hier weer tegenkom”, vertelt Coronel.

De Gooise coureur is blij dat er een einde kwam aan de gedwongen pauze: ”Gelukkig heb ik in de afgelopen periode al weer enkele malen ‘echt’ mogen racen. Natuurlijk waren de sim-evenementen in de meest heftige coronaperiode een prima vervanging. Maar voor mij gaat er toch niets boven het echte racen in een auto met vier wielen, een racemotor en op een echt circuit tegen andere rijders. Samen met het team Boutsen Ginion Racing heb ik in de afgelopen periode veel tijd besteed aan een optimale voorbereiding. We zijn de Honda Civic Type R TCR trouw gebleven, rijden net als in het WTCR met nummer 31 en met slechts een auto binnen het team, dus de volledige focus is aanwezig.

Opnieuw kan Coronel rekenen op de actieve ondersteuning van zijn jarenlange partners, aangevoerd door DHL. ”Zeker in moeilijke tijden als nu doet het goed om te weten dat zulke partijen achter me blijven staan. Daarnaast hebben we voor dit seizoen zelfs enkele nieuwe partners mogen verwelkomen. Het kleurenschema blijft vertrouwd in geel met rood”, aldus de coureur.

Natuurlijk zijn de verrichtingen van Tom Coronel in de TCR-competities ook weer te volgen via RTL7 in het kader van de WTRC-World Tom Coronel Racing TV-show. Er staan negen uitzendingen van elk 40 minuten gepland, waarin er ook volop aandacht is voor de races in de TCR Europe Touring Car Series met de Honda Civic. Die uitzendingen worden ook nog herhaald, zodat het totaal op 18 uitzendingen komt. De races zijn tevens live te zien via YouTube en de diverse social-media-kanalen van Tom Coronel.

Voor Coronel stond de deelname aan het FIA WTCR al in een eerder stadium vast, wat zijn weerslag heeft op het raceprogramma in de Europese competitie. ”In de TCR Europe kan ik drie evenementen rijden: komend weekeinde op Circuit Paul Ricard, dan op 24 oktober op Circuit Spa-Francorchamps en op 8 november de finale in Jarama in Spanje”, zegt Coronel. ”De andere drie evenementen op de kalender vallen samen met wedstrijden van het FIA WTCR en dat programma stond voor mij al eerder vast, maar ik ben blij dat ik in ieder geval deze races kan rijden! Gelet op de coronasituatie moeten we als team natuurlijk wel aan allerlei extra voorwaarden voldoen, inclusief mondmaskers. Dat gold ook bij de races die in de afgelopen periode heb gereden en het went. Kortom goed dat het allemaal weer van start gaat. Ik kan niet wachten!”

Tom Coronel wordt in de FIA TCR Europe Touring Car Series 2020 gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, RAM Mounts, Intrax Suspension Technology, 4.Brands, ASC Group, P1 Advanced Racewear, Super-B, CM, Copernica en Magero Buscamperverhuur.