Dream4Kids wil getraumatiseerde kinderen weer vertrouwen geven

0
408

GOOI – De missie van Dream4Kids is om getraumatiseerde kinderen tussen de zes en twaalf jaar weer vertrouwen in zichzelf en de wereld te geven. Om dat te realiseren organiseert Dream4Kids samen met vrijwilligers unieke Droomdagen , die te maken hebben met een trauma.

De kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en in de wereld. Dream4Kids doorbreekt deze negatieve spiraal en vervult de mooiste droom van een kind tijdens een Droomdag. Zo’n unieke Droomdag helpt de gevolgen van het trauma te verminderen, geeft kinderen weer moed en energie voor de toekomst én maakt deel uit van het behandelplan dat door behandelaars is opgesteld. Aanmeldingen worden gedaan door o.a. Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, psychologen en kindertherapeuten.

Dream4Kids zorgt naast de Droomdag voor een jaarlijks terugkerende clubdag waar de kinderen weer even alle zorgen kunnen vergeten. Samen genieten ze van een speciale dag waar zij centraal staan. De stichting is volledig afhankelijk van tijd, sponsoring en donaties van particulieren, bedrijven en vrijwilligers.
Maar Dream4kids doet zoveel meer voor kinderen met een trauma, dan alleen die
ene mooie droom te laten uitkomen. Het vervullen van hun droom is een eerste
belangrijke stap om kinderen met een trauma te laten voelen dat dromen
daadwerkelijk uit kunnen komen. De kinderen krijgen hierdoor weer vertrouwen in zichzelf en in de kansen voor hen in het leven. Het uitkomen van langgekoesterde dromen helpt om kinderen mede weer te laten geloven in een positieve toekomst.

Samen staan we sterk

Zo mooi als het leven kan zijn, zo traumatisch kan het ook uitpakken. Een trauma is niet kieskeurig, het kan iedereen overkomen. Er zijn veel kinderen die moeten zien te leven met een trauma. Buiten hun schuld, midden in hun leven.

Dream4Kids vindt dat we als maatschappij verantwoordelijkheid moeten nemen.
Door deze kinderen écht te zien en te horen, voelen zij dat ze belangrijk zijn. Door deze kinderen 1-op-1 aandacht te geven en speciaal voor hen iets te organiseren, voelen ze dat er om hen gegeven wordt. En als je dat voelt, kun je geloven dat je leven een andere wending kan nemen.

Als ze een trauma niet kunnen voorkomen, niet kunnen wegnemen, proberen ze wel de impact te reduceren en de herstart van een fijn, normaal kinderleven te versnellen. Door aandacht te vragen voor de grote groep kinderen met een trauma en te laten vóelen wat de invloed is van een trauma op het leven van een kind, wil Dream4Kids mensen betrekken bij deze getraumatiseerde kinderen. En ze willen hen oproepen om samen met hen kinderen een uitweg te bieden uit de verstikking waar een kind met een trauma in leeft.
Met een praktische aanpak – als onderdeel van het behandeltraject – en positieve lange termijn resultaten.

Dream4Kids (www.dream4kids.nl) zet zich in om een zo groot mogelijke gemeenschap te bouwen van
vrijwilligers, ambassadeurs, professionals en sponsors/donateurs die samen met
hen zoveel mogelijk kinderen met een trauma weer vertrouwen geven in zichzelf en in de wereld om hen heen. Gezien de ernst van het onderwerp en het aantal kinderen met een trauma, willen ze groeien in het aantal te realiseren dromen. Zodat zoveel mogelijk kinderen met een trauma een nieuwe start krijgen en zij het leven weer positief en met vertrouwen tegemoet kunnen treden.