Tesla Model 3 Zakenauto 2021

0
428

Volkswagen Golf Beste Nieuwkomer

GOOI – De Tesla Model 3 is gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2021. Tijdens de Driving Business Awards van Automobiel Management in Muiden noemde de jury dat in meerdere opzichten memorabel. Voor het eerst na ruim drie decennia gaat de meest prestigieuze vakprijs in de zakenautowereld namelijk naar een elektrische auto. De achtste genratie Volkswagen Golf werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer.

De wereld van de zakenauto maakt een revolutie mee. Onder invloed van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zeker ook fiscale maatregelen kiezen ondernemers in plaats van de traditionele automodellen steeds vaker voor elektrisch rijden. Als er een auto is die deze trend illustreert, dan is het de Tesla Model 3. De Zakenauto van het Jaar 2021 is het visitekaartje van die transitie.

Juryvoorzitter Peter Brouwer benadrukt dat de autowereld er aanvankelijk enorm aan moest wennen. Als jong merk pakte Tesla de markt op haar geheel eigen wijze aan, maar het is duidelijk dat de rijders het geweldig vinden. De Model 3 was zelfs enige tijd de marktleider van ons land. Zeker de lease- en fleetwereld moesten aan de aanpak wennen. ”In details werden er vraagtekens gezet, zoals bij de aflevering en service. Aan de andere kant is het product zeer geliefd en is het eigen laadnetwerk van Tesla een belangrijke troefkaart. De Model 3 scoort ook prima cijfers in de kosten en overtuigt met zijn prestaties en praktische bruikbaarheid. Ook door een groot rijbereik.”

Beste Nieuwkomer

Ook Volkswagen is duidelijk in de winning mood. Nadat de Polo vorig jaar werd verkozen tot Zakenauto van het jaar, scoort nu de Golf een belangrijke onderscheiding. De Golf 8 is tijdens de Driving Business Awards bekroond als Beste Nieuwkomer. Het valt de jury op dat Volkswagen een beetje afstapt van veilige kleine designstapjes die de voorgangers weloverwogen actueel hielden. Goed voor de restwaarde. De nieuwe Golf 8 neemt met zijn nieuwe ontwerp van buiten en van binnen forse stappen. Ook de techniek is flink opgewaardeerd. Volkswagen lijkt zich – zo meldt de jury – wat te verslikken in de revolutie van elektronica en connectiviteit, maar daar wordt aan gewerkt. Het wordt intrigerend om te zien hoe de Golf het gaat doen naast de niet veel duurdere elektrische ID.3.