Sterrenrestaurant Soigné annuleert kerst-reserveringen

0
428

BUSSUM – Restaurant Soigné in Bussum is dit jaar voor de tweede keer gesloten in verband met de corona-maatregelen vanuit Den Haag. Met pijn in het hart hebben zij nu reeds besloten om alle reserveringen met kerst te annuleren.

”Momenteel moeten we dicht zijn tot medio-december. Wij hebben Soigne@home opgezet en wij merken dat onze (vaste) gasten er graag gebruik van maken en dat wij mede door deze steun door kunnen gaan. Ons restaurant is ook komende kerst vol gereserveerd met grotendeels gezelschappen die al jaren ons restaurant bezoeken op kerstavond, eerste of tweede kerstdag. Het is voor hen, maar ook voor ons niet te doen om in afwachting te zijn van de besluiten. Inmiddels is gebleken dat de horeca een van de favoriete ‘stuurknuppels’ is vanuit Den Haag. Wij staan in feite even met ons rug tegen de muur en dat willen wij niet. Wij moeten door! Indien er in december besloten wordt dat het restaurant niet open mag zijn met de kerst of alleen met zeer beperkende maatregelen, dan is dat voor ons te laat om daar nog op een andere manier goed op te kunnen anticiperen. Daarom hebben wij het zeer lastige besluit genomen om al onze reserveringen met kerst te annuleren. Wij hebben iedereen persoonlijk benaderd. Gelukkig is er veel begrip voor deze situatie en worden er veel thuis-maaltijden besteld”, aldus mede-eigenaar Frank Velthuyse.

Restaurant Soigné werkt momenteel met een wekelijks vast drie-gangen menu en een borrelschaal Riche om af te halen. Frank: ”Heel veel mensen zien wij wekelijks terug, wat ons een heel warm gevoel geeft. Op kerstavond, eerste en tweede kerstdag verzorgen wij een vast 5-gangen menu voor thuis. We verwachten dat wij al snel aan onze maximale capaciteit per dag gaan zitten.”

Restaurant Soigné is in 2007 geopend door eigenaren, Dennis Jong en Frank Velthuyse. Gedurende de jaren is het restaurant gegroeid met een kookatelier en een verruiming van het aantal tafels. In 2009 heeft het restaurant een Michelin-ster ontvangen voor 2010 en sindsdien behouden. Het restaurant wordt al jaren genoemd in de belangrijkste culinaire tijdschriften in het land.

www.restaurantsoigne.nl