Soigné: elf jaar Michelinster op rij

0
572

Soigné: elf jaar op rij Michelinster

BUSSUM – Het enige Michelin sterrenrestaurant in ‘t Gooi – Soigné in Bussum – heeft voor de elfde keer op rij zijn ster gekregen. Op 13 januari vond de officiële presentatie plaats van de Michelingids 2020 in het DeLaMar theater in Amsterdam en daar kreeg chefkok Dennis Jong, mede- eigenaar van Soigné, het goede nieuws te horen.

Uiteraard was Dennis ontzettend blij en trots: ”Wij zijn wederom super trots! En super trots op ons geweldige team! Jaar op jaar focussen wij op continuïteit en kwaliteit in ons restaurant.
Dat wij nu voor het elfde jaar op een rij de Michelinster krijgen is iets waar we ontzettend blij mee zijn.”

Soigné is geopend in november 2007. In 2009 ontving het restaurant een ‘Espoir’ van Michelin en het jaar daarna zijn eerste Michelinster. Sinds die tijd heeft Soigné jaar op jaar een ster mogen ontvangen. In september 2015 is het restaurant gestart met de uitbreiding waardoor het haar ster deelt door middel van workshops. Tevens is het restaurant uitermate geschikt gemaakt voor ‘private dining’ en hebben ze in de zomermaanden een heerlijk zonnig terras. Op 1 mei bestaat het restaurant aan de Kapelstraat 16 in Bussum 12,5 jaar!

Michelin

Aan het begin van de 20e eeuw reden er nog geen 3.000 auto’s rond in heel Frankrijk. In een poging het autogebruik te stimuleren introduceerde bandenfabrikant André Michelin in augustus 1900 de eerste Michelingids, met daarin allerlei praktische informatie over het gebruik van en het reizen met de auto. Zo bevatte het boekje onder meer een handleiding voor het vervangen van een lekke band, een plattegrond met de locaties van tankstations en tips waar men het beste kon eten en overnachten. Inmiddels is het boekje van Michelin uitgegroeid de belangrijkste culinaire gids van de wereld. (bron: isgeschiedenis.nl)