Sluiting bedrijfspanden ’t Plaveen verlengd

0
459

HUIZEN – Burgemeester Niek Meijer van Huizen heeft besloten de sluiting van twee bedrijfspanden op bedrijventerrein ‘t Plaveen te verlengen met een periode van drie maanden.

Na invallen bij de bedrijfspanden in oktober 2019 besloot de gemeente deze voor een periode van drie maanden te sluiten. De sluiting ging in op 3 januari 2020 en zou duren tot en met 3 april. Die periode wordt nu met 3 maanden verlengd tot en met 3 juli 2020, omdat de eerder aangebrachte verzegeling van beide panden tijdens de lopende sluitingsperiode bleek te zijn verbroken. Ook waren er signalen dat onbevoegde personen beide panden meermaals hadden betreden.

Doel sluiting

De eigenaren moeten deze panden voor wederom drie maanden gesloten houden en mogen geen huurders of gebruikers toelaten. Om de verlengde sluiting van beide panden beter te effectueren zijn de sloten van de toegangsdeuren vervangen en is de verzegeling vernieuwd. Doel van de sluiting is het stoppen van criminele activiteiten in of vanuit de panden en het voorkomen van verstoring van de openbare orde en veiligheid. Bij de sluiting is nadrukkelijk gekeken naar de samenhang in de bedrijfsvoering door de huurder van de panden. De daar gevestigde bedrijven zijn onderdeel van dezelfde holding.

Damocles-beleid

In het bedrijfspand aan de Fabrieksweg 6 werden alle onderdelen van een (gebruikte) wietplantage gevonden. Het bezit daarvan is strafbaar op grond van de Opiumwet. Volgens het Damocles-beleid van de gemeente Huizen is de sluiting proportioneel na het aantreffen van dergelijke goederen.

Het bedrijfspand Ambachtsweg 5 is gesloten op basis van het ondermijningsartikel in de APV, artikel 2:35 en het daarop gebaseerde beleid voor sluiting van gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek. De grond voor toepassing van dit artikel zijn het aantreffen van een vuurwapen, grote geldbedragen, een GSM-Jammer en verborgen ruimtes.