Slot Zuylen opent deuren tijdens Nationale onderwijsstaking

0
503

Slot Zuylen opent deuren tijdens Nationale Onderwijsstaking

OUD-ZUILEN – Tijdens de Nationale Onderwijsstaking op woensdag 6 november opent Slot Zuylen haar deuren speciaal voor gezinnen. Kinderen van 5 tot 11 jaar en oud(er) zijn van harte welkom om deel te nemen aan een Ontdekkingstochten.

Tijdens de familierondleiding horen, zien en ervaren kinderen (5-11 jaar) samen met hun (groot)ouders hoe het leven was als kind op een kasteel. Een leuke én leerzame invulling voor deze vrije dag!

Tijdens de Ontdekkingstochten, die tussen 11.30 en 13.30 uur gehouden worden, verkennen de bezoekers het slot op een interactieve manier. Jong en oud(er) worden door de enthousiaste gidsen met spannende verhalen meegenomen naar de achttiende eeuw, naar het dagelijkse leven van de kinderen op Slot Zuylen.

Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Terwijl de groep op zoek gaat naar een portret van een bijzonder meisje, dat honderden jaren geleden is geboren in Slot Zuylen, gaan de allerkleinsten op muizenjacht. In de kleinste hoekjes kan ineens een klein beestje zitten… Spelenderwijs ontdekken kinderen de geschiedenis van het Slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om als kind op te groeien op een kasteel. Wees welkom voor een tocht die naast leerzaam, vooral ook ontzettend leuk is!

Een bezoek aan Slot Zuylen is niet compleet zonder bezoek aan het museumcafé en de historische kasteeltuin. De tuin is momenteel prachtig gekleurd. Een verfrissende wandeling is bepaald geen straf! Het museumcafé is tot 15.00 uur geopend. Hier kunnen de bezoekers genieten van een warm drankje en punt huisgebakken taart.

Prijzen rondleidingen: volwassenen 13 euro, kinderen 6,75 euro, Museumjaarkaart gratis.
Reserveren: via info@slotzuylen.nl of 030-2440255.
Museumcafé en tuin: geopend van 11:00 tot 15:00 uur.
Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen
Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.