Rotaryevenement voor het eerst digitaal. Wie wint de Gooise Verhalenwedstrijd?

0
422

BUSSUM – Het bleef voor de organisatoren lang een vraag: hoeveel mensen zouden meedoen aan de Gooise Verhalenwedstrijd van de Rotaryclub Naarden-Bussum? Want voor het eerst in de twintig jaar dat de wedstrijd nu bestaat werden de verhalen niet op locatie gemaakt maar digitaal aangeleverd. Er kwamen uiteindelijk 77 opstellen terug, veel meer dan de organisatoren vooraf hadden durven hopen.

“We misten natuurlijk de interactie die je op locatie altijd wel hebt”, zegt Sander van Essen van de organisatie. De deelnemers maakten nu de verhalen achter de computer thuis. “Maar plotseling rond vijf uur stroomden de verhalen via de computer binnen. Mooi om te zien.”

Sander van Essen, een van de organiserende Rotaryleden.

Dat de Gooise Verhalenwedstrijd deze keer digitaal werd gehouden was een gevolg van de coronacrisis. De wedstrijd is bedoeld voor Gooise scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs groepen. Het doel van de Rotaryclub achter dit project is om het schrijftalent bij Gooise jongeren te stimuleren. Van Essen: “Het gaat ons niet om perfect taalgebruik. We letten niet op d’tjes en t’tjes. We hopen dat de creativiteit gaat stromen. Dat leidt tot de mooiste verhalen.”

Jette (10 jaar oud), thuis in Muiderberg aan het werk aan haar verhaal.

In de wedstrijd werkt de Rotaryclub samen met basisscholen in de regio. Een jury van vijf deskundigen (twee schrijvers, een uitgever, een medewerker van de bibliotheek en een medewerker van boekhandel Los in Bussum) gaat de 77 inzendingen nu beoordelen. Voor de winnaar is er een IPad en alle deelnemers krijgen een boekenbon van Boekhandel Los en een zonnebril van DenimPlus in Bussum.

De winnaar van de wedstrijd wordt op 17 juni bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking. Dan wordt ook het speciale boekje gepresenteerd, waarin de best beoordeelde Gooise verhalen worden gebundeld en gepubliceerd.

Foto’s: Sander van Essen, een van de organiserende Rotaryleden.
Jette (10 jaar oud), thuis in Muiderberg aan het werk aan haar verhaal.

Voor meer informatie zie ook: www.gooiseverhalenwedstrijd.nl