Burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum kondigt vertrek aan

0
492

Blaricum- Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft in een raadsvergadering aangekondigd dat ze begin 2023 stopt als burgemeester van Blaricum. Joan de Zwart-Bloch: “Afgelopen 1 april was ik 14 jaar burgemeester van Blaricum. Ik ben in die jaren zeer bevoorrecht geweest in Blaricum te mogen wonen en werken en te genieten van alles wat ons prachtige dorp te bieden heeft. Het ambt van burgemeester is bijzonder en uitdagend. Desondanks ben ik na lang wikken en wegen tot de conclusie gekomen dat de tijd is gekomen om het stokje over te gaan dragen. Ik ben toe aan meer balans tussen mijn privéleven en mijn werkzame leven. Dat is voor mij niet te combineren met de wijze waarop ik mijn burgemeesterschap altijd vorm heb willen geven.

Om die reden heb ik de Koning, door tussenkomst van de Commissaris van de Koning, verzocht mij begin 2023 ontslag te verlenen. Het mag duidelijk zijn dat dit geen makkelijk besluit is geweest. Ik ben immers de afgelopen jaren in alle opzichten persoonlijk en bestuurlijk verbonden geraakt met Blaricum en de Blaricummers, onze BEL en de Regio Gooi&Vechtstreek. Ik blijf burgemeester van Blaricum tot mijn opvolger aantreedt. Dat zal rond eind januari zijn. In de periode die nodig is voor de opvolgingsprocedure zal ik me samen met de raad, het college en ambtenaren onverminderd blijven inzetten voor ons mooie Blaricum!”

Via onderstaande link vind u op de website van de gemeente Blaricum een bericht van de burgemeester aan de inwoners van Blaricum:

https://www.blaricum.nl/Bestuur/Nieuws_en_bekendmakingen/Nieuwsberichten/Burgemeester_Joan_de_Zwart_Bloch_kondigt_vertrek_aan