Rotary en Lions gaan Gooise start-ups met sociaal karakter ondersteunen

0
387

Bussum-De Rotary en Lionsclubs uit Bussum, Soest en Baarn en Eemland gaan lokale ondernemers met een goed idee helpen dit ‘naar de markt’ te brengen. Leden van deze serviceclubs zijn werkzaam in vele sectoren en willen in de vorm van een mentor deze kennis, kunde en netwerk beschikbaar stellen aan startende ondernemers. Ondernemers moeten wel een sociaal karakter hebben.

Mentor Egmont Philips van Rotary: ‘Het is enorm leuk om ondernemers te helpen. Veel startende ondernemers hebben passie en gaan er vol voor. Maar het is dan goed om je ideeën tegen iemand aan te houden die misschien iets verder is in zijn of haar levensfase. Of iemand met een specifieke kennis met een uitgebreid netwerk die je een stukje verder kunnen helpen. Vandaar dat Rotary en Lions de koppen bij elkaar hebben gestoken voor Gooise ondernemers met een goed initiatief.’

Gezellig echt samen spelen

De eerste Gooise ondernemers die geholpen zijn, zijn de oprichters van het spelletjesplatform Play-Off. Tweelingbroers en sport- en spelfanaten Michiel en Roel Tuin willen verandering brengen in de alsmaar toenemende hang naar het scherm. Zij ontwikkelden een sociaal spelletjes platform dat mensen motiveert om meer fysieke spelletjes met elkaar te spelen. Het startup-mentor programma van Rotary en Lions onder leiding van Egmont Philips en Cees Zevenbergen hielp hen om het businessmodel scherp te krijgen en de stap naar marktintroductie te maken. Michiel Tuin  ‘We hadden wel flink wat huiswerk na iedere sessie, maar het businessplan werd steeds scherper en krachtiger. Aan sommige zaken hadden we niet gedacht of te rooskleurig ingevuld. Best confronterend. Waar we het meest aan hadden was hoe ons business model zou werken en wat vliegwielen zouden kunnen zijn om sneller te groeien.

Platform dat verbindt

De Play-Off app is gratis te downloaden voor Apple en Android (https://play-off.nl). In de app maak je eenvoudig een account aan, waarna je direct van start kunt. Het sociale platform biedt de mogelijkheid om met mensen met dezelfde spelinteresses en spelniveau te connecten en af te spreken voor een live duel.

Startup-mentor.nl

Met het programma ‘Startup-Mentor’ helpen Rotary en Lions clubs in Baarn, Soest, Bussum en Eemland startende ondernemers in de regio met kennis en kunde om hun onderneming sneller tot bloei te brengen. Het gaat dan met name om de eerste fase, van het helpen bouwen aan een netwerk en het scherper krijgen van het plan.

Dit initiatief is van Rotary Clubs Bussum, Soest, Baarn en Soestdijk en Lions Eemland en Baarn-Drakensteyn.

Contactpersonen voor ondernemers staan op de website startup-mentor.nl

Foto: aangeleverd, David Gribnau