Recordbedrag Lock Me Up voor Free a Girl

0
543

Aftrap Lock Me Up – Free a Girl levert recordbedrag op

BLARICUM – Op 13 mei vond de officiële aftrap van de jaarlijkse Lock Me Up – Free a Girl actie plaats bij THE RED SUN in Blaricum. Tijdens het exclusieve benefietfeest/concert werd op de eerste actiedag al een recordopbrengst is opgehaald van 507.934 euro.

Free a Girl ambassadeurs Thomas Berge, Niels Geusebroek, Gwen van Poorten en Monica Geuze hebben zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van één bij twee meter in het Blaricumse restaurant van ambassadeur Wimmy Hu. Hiermee vragen zij aandacht voor het wereldwijde probleem van kinderprostitutie én fondsen te werven om nog meer meisjes te kunnen bevrijden. De hele week laten ruim 300 zogeheten ‘Freedom Fighters’ zich door het hele land opsluiten in een hokje. De actie is een initiatief van ambassadeur Wimmy Hu.

Recordbedrag

Tijdens het exclusieve benefietconcert bij THE RED SUN in Blaricum is 507.934 euro opgehaald; een recordbedrag voor de eerste actiedag van de week. Hiervan is ruim 200.000 euro opgehaald door Wimmy Hu en de relaties en gasten van THE RED SUN. René Froger, Ali B, Najib Amhali, Niels Geusebroek, Thomas Berge, Esther & Anita (Dolly Dots), Kenny B., Sunnery James & Ryan Marciano, Eva Simons en Jennifer Cooke traden belangeloos op voor Stichting Free a Girl.

Stichting Free a Girl

Naast het bevrijden van meisjes uit de prostitutie, werkt Stichting Free a Girl keihard aan preventie van dit probleem, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie. De afgelopen 11 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 minderjarige meisjes uit de prostitutie.

Stichting Free a Girl is opgericht door Yolanthe Cabau, Evelien Hölsken, Roelof van Laar en Arjan Erkel. Ambassadeurs zijn: Wimmy Hu, Thomas Berge, Gwen van Poorten, Belle Perez, Anna-Alicia Sklias, Conchita Leeflang, Dave Mantel †, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Niels Geusebroek, Monica Geuze, Tim Hofman en Wesley Sneijder.

THE RED SUN

THE RED SUN en Wimmy Hu zijn twee namen die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Sinds 2005 is het restaurant een begrip in Blaricum en ver daarbuiten. In een trendy en luxe entourage genieten gasten van Japanese exclusive fine dining in een informele omgeving. Sinds 2010 werken Stichting Free a Girl en THE RED SUN samen. Door de persoonlijke inzet van Wimmy Hu heeft de stichting duizenden meisjes uit de prostitutie gehaald, scholen en opvanghuizen kunnen bouwen en deze meisjes laten terugkeren in de maatschappij.

Foto:
Alleen maar blije gezichten bij het bekendmaken van het recordbedrag voor stichting Free a Girl.