Pier Eringa stapt over naar Transdev

0
788

Pier Eringa stapt over naar Transdev

HILVERSUM – Pier Eringa wordt per 1 september benoemd als nieuwe CEO bij Transdev Nederland. Transdev Nederland, moederbedrijf van onder andere Connexxion, Hermes en Witte Kruis ziet dit als een toekomstvaste keuze met focus op de medewerker, de klant, de operatie van vandaag en de mobiliteitsbehoefte van morgen.

Transdev en Eringa gaan samen verder op de door Transdev ingeslagen weg naar een kostenefficiënte operatie van taxi, ambulancevervoer en OV per bus en trein. Dit met een groep betrokken mensen, waarbij de focus op innovatie inspeelt op de wensen van de gebruikers.

Christian Schreyer, CEO en President van Transdev Noord- en Centraal- Europa: ”Met Pier hebben we een man met een enorm breed netwerk en veel kennis over het openbaar vervoer en publieke domein aangetrokken. We hebben volop vertrouwen dat we onder zijn leiding onze ambitieuze doelen op het gebied van de operatie, innovatie en klantgerichtheid realiseren.”

Het profiel van Eringa past uitstekend bij Transdev Nederland. In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgebouwd in verschillende topfuncties bij grote publiek-private organisaties met impact in de samenleving, zoals bij de politie, de NS, als directeur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, als toezichthouder bij de KNVB en in zijn huidige rol als president-directeur bij ProRail. Daar heeft hij ervoor gezorgd dat de spoorbeheerder op financieel én operationeel gebied weer positief op de kaart staat in Nederland, Europa en zelfs daarbuiten.

Eringa is met grote regelmaat op de werkvloer te vinden, staat voor zijn werknemers en richt zich dagelijks op het zorgen voor werkplezier, hoge prestaties en een goede bedrijfsreputatie. Zijn stijl van leidinggeven zorgde ervoor dat ProRail medewerkers weer trots zijn om bij de spoorbeheerder werkzaam te zijn. Als boegbeeld van de organisaties waaraan hij leiding gaf, heeft hij bovendien ook interne veranderingen in gang gezet om deze organisaties toekomstbestendig te maken. Transdev Nederland was voor Eringa een logische stap:
”De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en trots gewerkt bij ProRail. Met deze overstap ga ik er alles aan doen om de positie van het internationale mobiliteitsbedrijf Transdev in Nederland verder te verstevigen. Transdev heeft dagelijks impact op de mobiliteit van vele gebruikers. Bovendien maakt de organisatie echt het verschil voor de samenleving dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld Zero Emissie en Mobility as a Service. Daarom is dit voor mij een geweldige transfer!”