Oldtimer Festival Huizen 2019

0
672

Zaterdag 7 september 2019

OLDTIMER FESTIVAL HUIZEN

HUIZEN – Het sfeervolle Nautisch Kwartier Huizen vormt op 7 september het fraaie decor van een van de grootste klassieker oldtimerfestivals van het Gooi. Opnieuw is er een indrukwekkende historische collectie automobielen bijeengebracht op het Oldtimer Festival Huizen.

Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Er is genetwerkt, gelobbyd, gebeld en geschreven naar musea en gepassioneerde auto-eigenaren en dat heeft succes gehad. Ook dit jaar zijn de leden van de Dutch Vintage Sport Cars weer van de partij. Het Austin Healey museum uit Vreeland, het NZH Vervoer Museum uit Haarlem en de stichting Behoud Erfgoed Lichte Bedrijfswagens komen met een aantal topstukken naar het festival, dus op deze negende editie van het Oldtimer Festival Huizen is het mobiel erfgoed in al zijn facetten te bewonderen.

In totaal zal een grote variatie aan klassiekers tentoongesteld worden. Maar liefst 260 oldtimers verdeeld over 60 verschillende merken zullen in Huizen staan schitteren. Daaronder een Bugatti T35BR uit 1927, een Mc Laughlin Buick uit 1929, een DKW F93 uit 1959 en een Kever Ovaaltje uit 1957. Maar wij laten ook het heden zien. Gerenommeerde autodealers uit het Gooi tonen er hun nieuwste modellen.

Het Puch Gilde Huizen organiseert weer de befaamde Brommertocht . Naast de personenauto’s, vrachtauto’s, tweewielers zijn ook tractoren te zien. Om alvast in de sfeer van het oldtimer festival te komen is er in de Havenstraat langs de kade een Brocante-Lifestyle-Kunst-Boekenmarkt met 70 marktkramen en staan een aantal foodtrucks.

Deze editie van het Oldtimer Festival Huizen wordt gecombineerd met de Open dag van de Brandweer Huizen. De oldtimer brandweerwagens, waaronder de Latyl uit 1927, zijn aanwezig en er zullen demonstraties zijn van de brandweer met de nieuwste voertuigen.

Genieten dus van een indrukwekkende, brede collectie museale oldtimers. Een dag met verder muziek van de Sgt Wilsons Army show en dixieloopband Alacarte en smakelijke horecavoorzieningen