NLWerktDoor

0
699

Match vraag en aanbod arbeid tijdens coronacrisis

GOOI – MKB-Nederland en VNO-NCW hebben samen met gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid het platform NLWerktDoor (www.nlwerktdoor.nl) opgezet. De organisaties brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen nu corona tot baanverlies én werkgelegenheid leidt.

UWV noteerde eind maart 250.000 lopende WW-uitkeringen, 10.000 meer dan een maand eerder. Tegelijkertijd staan sectoren als zorg, logistiek en land- en tuinbouw te springen om arbeidskrachten. Via NLWerktDoor moeten snelle matches van vraag naar en aanbod van arbeid tot stand komen. Werkgevers kunnen met hun vraag op de website van NLWerktDoor terecht. Die vraag wordt vervolgens neergelegd bij één van de 35 regionale werkgeversservicepunten (WSP’s).

Uitzendbranche

WSP’s (www.wspgv.nl) zijn samenwerkingsverbanden tussen UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de regio. In samenwerking met de uitzendbranche wordt een match gemaakt van vraag en aanbod. Ook het onderwijs en kenniscentra spelen hierbij een rol. Initiatieven in de genoemde sectoren hebben al 20.000 aanmeldingen van extra personeel opgeleverd. ‘Laten we elkaar door de crisis heen helpen’, aldus staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Perspectief

NLWerktDoor is een uitbreiding van de vorig jaar gestarte samenwerking tussen publieke en private partijen in de 35 arbeidsmarktregio’s. Dat was in het kader van Perspectief op Werk, bestemd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron: MKB Nederland