KVK Live Adviesdagen

0
428

Van 23 tot en met 26 november 2020

HILVERSUM – Starten, groeien, veranderen en vernieuwen. Stoppen. Ondernemers staan nooit stil. En zeker in deze tijd komt er veel op ze af. Tijdens de KVK Live Adviesdagen van 23 tot en met 26 november biedt KVK, met een aantal organisaties en ondernemers, vier dagen lang online advies, informatie en inspiratie.

Iedere dag staat er een ander thema centraal en wordt ingehaakt op wat er nu speelt, kan en mag. Op donderdag wordt de KVK Innovatie Top gepresenteerd én de winnaar van de KVK Impact Award bekend gemaakt.

In oktober 2020 startten 21.338 mensen een eigen bedrijf. Ondanks onzekere tijden laten starters zich er niet van weerhouden voor zichzelf te beginnen. Op 23 november staat het starten van een onderneming centraal. Sharon Hilgers van My Jewellery bespreekt hij hoe zij haar hobby heeft weten uit te bouwen tot een uiterst succesvol bedrijf. Ook horecaondernemer Thijs Swinkels schuift aan en deelt zijn ervaringen.

Online ondernemen

De online bestedingen blijven groeien, mede door de coronacrisis. Het aantal webshops is de afgelopen periode dan ook sterk gegroeid. In het derde kwartaal van 2020 kwamen er bij KVK 7.337 inschrijvingen binnen voor detailhandel via internet. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De handel via internet groeit als kool, ook onder jongeren tot en met 18 jaar. Ondernemers ontdekken de 24e de kansen van online ondernemen.

Zwaar weer

Op 25 november staan experts stil bij ondernemen in zwaar weer. Ondernemers kunnen de hele dag vragen stellen via chat en telefoon aan KVK, Belastingdienst, gemeente Rotterdam, Ondernemersklankbord, Qredits, MKB Doorgaan, auteur Dolf Kos, ZZP Nederland en InRetail. Tijdens online interviews met ondernemers worden ervaringen gedeeld en wordt uitleg gegeven over de verschillende routes die bewandeld kunnen worden.

KVK Innovatie Top 100

Het meest bijzondere initiatief in coronatijd wordt op 26 november beloond met de KVK Impact Award. KVK presenteert deze dag ook de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland die samen de KVK Innovatie Top 100 2020 vormen. Topondernemer Michiel Muller van Picnic vertelt over de uitdagingen en kansen die hij in coronatijd is tegengekomen.

Meer informatie en aanmelden: www.kvk.nl/adviesdagen. Deelnemers kunnen na aanmelding op elk gewenst moment van de dag instappen.
Meer informatie over de KVK Innovatie Top 100: www.kvkinnovatietop100.nl.