Kerstmannen in actie voor nierpatiënten

0
534

Kerstmannen in actie voor nierpatiënten

NAARDEN-BUSSUM/HILVERSUM – Verkleed als kerstman loopt jong en oud ook dit jaar weer mee met de Rotary Santa Run. Een fun run voor de hele familie georganiseerd door lokale Rotary’s. Met hun deelname dragen op 14 december ‘kerstmannen’ in Naarden-Bussum en op 15 december in Hilversum bij aan de verdere realisatie van de draagbare kunstnier. Een initiatief van de Nierstichting.

Paul van Rooijen, voorzitter Stichting Rotary Santa Run. ”Vorig jaar werd voor de Nierstichting een bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald. Tijdens de donkere dagen van het jaar lopen nu ook weer duizenden kerstmannen om het leven van nierpatiënten te verbeteren.”

Deelnemers kunnen gezellig en sportief in actie komen en meedoen aan de 2,8 kilometer lange run door de versierde straten van Naarden-Bussum. Samen met vrienden, collega’s, familie en buren. Deelname kost 10 euro per persoon, incl. kerstmannenpak. Voor meer informatie en inschrijving: https://naarden-bussum.rotarysantarun.nl/inschrijven/.

In Hilversum kunnen deelnemers meedoen aan de 3,1 lange run door de versierde straten. Deelname kost hier 12,50 euro voor volwassen en 7,50 euro voor kinderen, incl. kerstmannenpak. Voor meer informatie en inschrijving: https://hilversum.rotarysantarun.nl/

Meer vrijheid

Door mee te doen met de Rotary Santa Run dragen deelnemers bij aan verdere realisatie van de draagbare kunstnier: een grote verandering in het leven van nierpatiënten. Nierpatiënten die moeten dialyseren zijn nu meestal gebonden aan het ziekenhuis, waar zij minimaal drie keer per week urenlang vast zitten aan een groot dialyse apparaat, te wachten tot hun bloed gespoeld is. De Nierstichting ontwikkelt de draagbare kunstnier. Een kleinere, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van het bestaande hemodialyse-apparaat. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis. Ze kunnen dan thuis of elders dialyseren, wanneer hen dit uitkomt. Zo krijgen nierpatiënten meer vrijheid om gewoon te kunnen leven.

Naast Naarden-Bussum en Hilversum doen ook Bennekom, Hillegom, Houten, Geertruidenberg, Doorn, Wijk bij Duurstede, Leiden, Gorinchem, Nieuwkoop, Joure en Den Helder mee voor de Nierstichting . De run is voor iedereen toegankelijk.

Met de Rotary Santa Run steunt de Rotary al ruim tien jaar lang goede doelen. Naast lokale doelen worden ook landelijke doelen gesteund, zoals de Nierstichting. Meer informatie over de Rotary Santa Run en inschrijving:www.rotarysantarun.nl

Foto: Nierstichting – fotograaf Marco Swart.