Joost Leeuwerke neemt afscheid van KNRM Reddingstation Huizen

0
419
Foto: KNRM Huizen

33 jaar betrokken, waarvan 15 jaar als schipper

HUIZEN – Het KNRM Reddingstation Huizen neemt dit voorjaar afscheid van de Schipper Joost Leeuwerke. Joost is sinds 1988 betrokken bij het Huizer Reddingstation. Hij begon als 15-jarige als aankomend opstapper en had uiteindelijk de afgelopen 15 jaar als Schipper de operationele leiding. De Schipper gaat over alle uitvoerende activiteiten rond de operationele gereedheid van het reddingstation en de staat van onderhoud van materieel en materiaal op het reddingstation, met inbegrip van het boothuis/bemanningsverblijf.

Joost, in het dagelijks leven zelfstandig bouwkundig tekenaar, heeft enorm veel voor de KNRM Huizen betekend. Naast alle hulpverleningen op het water kwam dit onder andere tot uiting in 2005-2006, toen hij zijn professionele vaardigheden gebruikte voor het ontwerp van het in 2007 geopende boothuis en bemanningsverblijf. Een gebouw in de Huizer haven om trots op te zijn!
Met circa 150 hulpverleningen per jaar is Huizen een van de drukste KNRM-reddingstations in Nederland. Het zorgen voor de 24/7 beschikbaarheid is dan ook een belangrijke taak van de schipper. Joost deed dit met zoveel verantwoordelijkheidsgevoel dat zijn eigen agenda er soms door in het nauw kwam. Daarnaast was Joost een motivator voor de talloze bemanningsleden die in al die jaren hun bijdrage leverden. In 2013 werd zijn inzet gewaardeerd met een koninklijke onderscheiding.

Na 33 Jaar is het tijd voor Joost Leeuwerke om zijn taken over te dragen aan de 5 Plaatsvervangend Schippers. ”Ik zal de spanning van de inzetten zeker gaan missen, net zoals de saamhorigheid en de gezelligheid onder de bemanning.”

Alle bemanningsleden en de Plaatselijke Commissie van het Reddingstation Huizen hebben de inzet en persoonlijkheid van Joost enorm gewaardeerd en zullen hem dan ook gaan missen. Zodra de Coronamaatregelen kunnen worden versoepeld zal met de bemanning een feestelijk afscheid voor Joost worden georganiseerd.