Het Blaricum Music Festival 2022

0
678

Blaricum- Momenteel wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe editie van het Blaricum Music Festival 2022. Van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 9 juli zal Blaricum weer worden ondergedompeld in de mooiste klassieke (en minder klassieke) muziek, uitgevoerd door internationale topsolisten en ensembles van wereldfaam.

Het volledige programma staat vanaf zondag 1 mei 2022 op de website van het festival en op die datum begint ook de (online) kaartverkoop. Wat kunt u onder andere verwachten? Het festival wordt, vanwege het grote succes dat ze in 2019 hadden, geopend door meesterviolist Roby Lakatos en zijn ensemble. ‘Cellist der cellisten’ en levende legende Mischa Maisky komt twee bijzondere concerten geven en dirigent Mathieu Herzog neemt zijn Parijse orkest Appassionato mee als ‘orchestra in residence’ gedurende de gehele festivalperiode.

Qua locaties zal het zwaartepunt komen te liggen op de twee prachtige kerken die Blaricum rijk is (de St. Vituskerk en de Dorpskerk) en waarschijnlijk wordt Het Theater als derde locatie toegevoegd. Bijna twee weken lang siert een bovengemiddeld aantal musici in het Blaricumse straatbeeld.

Het Blaricum Music Festival draait om het samen genieten van schoonheid en alle andere zaken die het leven waardevoller én leuker maken. Mocht u dit ook belangrijk vinden en het festival kunnen/willen helpen als sponsor, donateur, vrijwilliger en/of als gastgezin voor musici, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via info@blaricumfestival.com.

Het streven is om het Blaricum Music Festival de komende jaren uit te bouwen tot een topevenement op de (inter)nationale concertkalender. In Blaricum kan het!

Programma en meer informatie: www.blaricumfestival.com

Foto: Cellist Mischa Maisky (credit Hideki Shiozawa)