Golf nieuwe leden bij Old Course Loenen

0
626
Zicht op de golfbaan van golfclub Old Course Loenen vanaf de Kanaaldijk. Golfclub Old Course Loenen kan na de her-opening van de baan vanwege corona bogen op een flink aantal nieuwe leden. (foto Ruud Taal)

LOENEN AAN DE VECHT – Medio maart werden ook golfclubs abrupt gedwongen om hun accommodaties te sluiten in verband met het rondwarende corona-virus, dus ook bij Golfclub Old Course Loenen (www.oldcourseloenen.nl

Golfles bij golfclub Old Course Loenen. (foto Ruud Taal)
) ging het hek hermetisch op slot.

Ondanks het feit dat bij het spelen van golf met gemak voldoende onderlinge afstand kan worden gehouden, heerste er bij de leden van de golfclub een groot gevoel van begrip en solidariteit. De enigen die nog enig voordeel uit dit nadeel haalden waren de greenkeepers die, niet gestoord door rondvliegende golfballen, aan de slag bleven. Het gras groeide immers gewoon door. Al die tijd lonkten de prachtige fairways en greens naar de verbannen golfers, die joggend en fietsend hun conditie op peil hielden op de Oostkanaaldijk, pal naast de Loenense golfbaan.

De vergelijking met de beelden van dartelende dieren, die na een lang verblijf in de stal eindelijk weer de wei in mogen, doemde dan ook op toen de poorten van de golfclub en veel andere buitensporten weer open gingen. Aangemoedigd door het fraaie weer probeerden velen de gevoelsmatig opgelopen speelachterstand snel weer in te halen.

Opmerkelijk is dat sinds de ‘her’-opening van de golfbaan zich een golf aan nieuwe leden, afkomstig uit de wijde omgeving van de Gooi- en Vechtstreek, heeft aangemeld. Vaak buitensporters, voor wie de opheffing van de corona-stop vrijwel meteen overging in de zomerstop van hun sport. Bovendien zullen velen, door de omstandigheden gedwongen, hun vakantie in eigen land doorbrengen. En dan blijkt een golfbaan in de buurt een heel aangename manier van ontspannen. Op zich niet zo opmerkelijk, want golf is met bijna 400.000 geregistreerde leden de vierde grootste sport van Nederland, na voetbal, tennis en sportvissen.

Bij Golfclub Old Course Loenen is, zeker met de geplande uitbreiding van de golfbaan in het vooruitzicht, voldoende ruimte om onbeperkt en corona-proof te kunnen sporten. Zelfs bij een volle baanbezetting en met inachtneming van de 1,5 meter-regel staat elke speler meer dan een halve hectare vrije natuur ter beschikking. Evenals het mooiste en gezelligste terras van de Gooi- en Vechtstreek, na afloop van de golfronde.

Het hele jaar door!