Glasvezel uitrol in Wijdemeren gestart in Nieuw-Loosdrecht

0
811

Nieuw Loosdrecht-In februari 2022 is aangekondigd dat ruim 3000 woningen in gemeente Wijdemeren worden aangesloten op glasvezel. Op dinsdag 22 maart gaven wethouder Joost Boermans en CFO van Glaspoort Ferry Niers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk het officiële startsein van de werkzaamheden. Aannemer Allinq verwacht eind 2022 klaar te zijn in Nieuw-Loosdrecht.

Na voltooiing van deze werkzaamheden worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente én de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen glasvezel krijgen, worden de inwoners geïnformeerd.

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk voor Nieuw-Loosdrecht

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos voor de bewoners en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bewoners die direct gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 22 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture wordt de glasvezelaanleg in Nederland versnelt. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.

Voor meer informatie: www.glaspoort.nl

Foto: aangeleverd Glaspoort