Fastned wint Gouden RAI Wiel 2019

0
530

Fastned ontvangt Gouden RAI Wiel 2019

AMSTERDAM – Snellaadbedrijf Fastned heeft tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Comité van Aanbeveling roemt Fastned onder meer voor haar bijdrage om elektrisch rijden te stimuleren in Nederland.

Begin 2012 wordt Fastned opgericht om een netwerk van snel laadstations op A-locaties op te zetten. Een betrouwbaar netwerk is van groot belang om de overstap naar elektrisch rijden te stimuleren. Fastned bood houvast aan de elektrische rijders van het eerste uur. Zeker in een tijd waarin er nog veel onzekerheid bestond over de actieradius. Met een snellaadsessie kwamen meer en verder afgelegen bestemmingen binnen het bereik van de elektrische rijder.

De gele bogen van Fastned zijn niet meer weg te denken langs de Nederlandse (snel)wegen. Op dit moment staat de teller op 89 snellaadstations waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Nieuwe stations staan in de planning. Inmiddels groeit de batterijcapaciteit van de auto’s en is de snellader een welkome stop om bij te laden en op die manier het zoeken naar een laadpaal in stedelijk gebied te voorkomen.

Toekomst

Snelladen blijft in de komende jaren en decennia belangrijk om elektrisch rijden succesvol te laten zijn voor alle categorieën autorijders. Net als de benzinestations nu, maakt het langere reizen mogelijk. Hoe de verhoudingen tussen thuisladen en onderweg snelladen precies zullen komen te liggen is nog onduidelijk. Ook het laden in dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden, is nog lang niet duidelijk. Het Comité van Aanbeveling is ervan overtuigd dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland. Een terechte winnaar van het Gouden RAI Wiel.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin.

Foto: V.l.n.r. Michiel Langezaal, Stientje van Veldhoven, Bart Lubbers, Steven van Eijck.