FAIRF Naam van het jaar 2019

0
617

FAIRF ‘Naam van het Jaar 2019’

GOOI – Fairf is dit jaar de winnaar van de ‘Namespotting Naam van het Jaar 2019’. Dit is op 2 januari bij het radioprogramma Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2) bekend gemaakt.

Fairf is een duurzame verf en lak op waterbasis met een plantaardig bindmiddel. Duurzame verf van Fairf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die draait op zelf opgewekte energie van zonnepanelen. Online bestellingen worden in grote steden per fiets rondgebracht om het milieu niet te belasten. Daarnaast gaat er een deel van de opbrengst naar creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden.

Onder de titel ‘Namespotting’ verzamelen merknamenspecialist Hans Prummel (De Naamafdeling) en mediaondernemer Richard Otto (Tens Media) al jaren de leukste, merkwaardigste en slimste merk- en bedrijfsnamen. Elk jaar kiezen zij met de vakjury de Naam van het Jaar. Volgens de jury is Fairf een mooie, slimme naam in een tijd waarin eerlijke producten en duurzame producten massaal door de consument worden omarmd.

Top-10 van 2019:

1. Fairf Duurzame verf
2. BAKR. Marokkaanse bakker
3. De Blokkenpiloot Lego-winkel
4. Surelock Homes Slotenmaker
5. Yogaatielekker Yoga
6. Mooie Boules Jeu de boules-foodhallen
7. De Vleesch Lobby Restaurant van Vegetarische Slager
8. Bofkont Ondergoed voor mannen
9. Kleedvermaak Tweedehands kleding
10. Onder de Knie Pedicure en voetverzorging

De jury van de 2019-editie bestond uit: Henkjan Smits (presentator NPO Radio 5/ Trainer Business X-Factor), Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie), Hans Prummel (eigenaar De Naamafdeling), Evelien Udo (jurist Rise merkenbureau), Kakhiel (internetfenomeen), Danny Membre (eigenaar RUMAG), Nicolette Hulsebos (uitgever Fonk),
Iris Hermans (redacteur Metro) en Richard Otto (eigenaar Tens Media en Spreekbuis.nl)

Namespotting

Namespotting is een internetfenomeen over de leukste, grappigste en opvallendste merk- en bedrijfsnamen. Sinds 2011 organiseert De Naamafdeling de ‘Namespotting’-competitie waar elke maand in een online competitie de merkwaardigste namen worden gekozen. Vooral de laatste jaren is het een bekend internetfenomeen geworden. Afgelopen jaren werden onder andere de namen ‘Takkenwerk’ boomverzorging (2018), ‘Eau Eau Den Haag’ (2017), Wolwinkel ‘Wolhalla’ (2016) , ‘De Laatste Hoop’ mollenbestrijding (2015) en ‘iDropped’ iphone reparatie (2014) tot winnaars gekozen.