Doneerdiner: elke zorgverlener verdient een écht dankjewel van ons allen

0
563

Nieuw initiatief brengt zorg en horeca bij elkaar

GOOI – Tijdens de Coronacrisis strijden momenteel honderdduizenden zorgverleners voor de gezondheid van alle Nederlanders. Zowel getroffen door het Coronavirus als duizenden ‘gewone’ hulpbehoeftigen, die zorg krijgen in extreme tijden. Een groot aantal ondernemers uit Nederland vindt het tijd om de helden in de zorg te bedanken. Dit leidde tot Doneerdiner (www.doneerdiner.nl), het grootste bedankje ooit georganiseerd.

Doneerdiner.nl heeft als doel één compleet diner cadeau te doen aan elke zorgverlener. Elke Nederlander kan meedoen en een diner cadeau doen. Dit kan door bestaande cadeaubonnen in te leveren en/of door nieuwe te kopen. Hiermee helpen we tevens de duizenden noodlijdende restaurants in Nederland. Alle bonnen komen onder toezicht van de notaris en worden verdeeld onder de medewerkers van de door de inzender gekozen zorginstellingen. Mede-initiatiefnemer Peter Ros: ”Ons doel is dat al die Intensive Care medewerkers bij binnenkomst in een restaurant, straks een staande ovatie krijgen. Dat verdienen ze.”

Hartverwarmend

”Wat een hartverwarmend initiatief voor alle zorgverleners in Nederland én voor mensen in de horeca. Want ook deze sector wordt hard getroffen door de crisis en zo’n steun in de rug kunnen zij goed gebruiken”, aldus Mirjam van ‘t Veld, voorzitter raad van bestuur ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Van ‘t Veld vervolgt: ”Dat geldt voor álle professionals in de zorg. De artsen en verpleegkundigen die elke dag bezig zijn met de liefdevolle zorg voor alle patiënten die besmet zijn met het coronavirus, áls de mensen die zorgen dat ook de reguliere zorg aan patiënten door kan gaan. En voor al die mensen die zorgen dat onze zorgprofessionals hun belangrijke werk in deze moeilijke omstandigheden kunnen doen, zoals de mensen die werken in de schoonmaak, de techniek, de logistiek en de ICT.”

Horeca

De horeca staat nu stil; tijd om dus volledig voorbereid te zijn om dadelijk al die mensen die het verdienen, de zorgmedewerkers, uitgebreid in de watten te leggen. ”Noem het burgerplicht of morele verantwoordelijkheid, maar wij moeten zonder uitzondering kijken hoe we vanuit onze specifieke discipline, expertise en ervaring mensen en organisaties kunnen bijstaan nu, maar zeker ook na deze crisis”, aldus Erik-Jan Ginjaar, CEO van Postillion Hotels.

Stichting

Om volledig transparant te zijn en zeker te zijn dat alle bonnen goed terechtkomen, is de stichting Bedank de Zorg met een Diner opgericht. Onder toezicht van VBC Notarissen uit Amersfoort worden alle bonnen veilig bewaard en straks verdeeld. Marc Scholten van VBC Notarissen: ”Wij waren meteen enthousiast over dit initiatief. Dit is een welverdiend cadeau voor al die hardwerkende zorgverleners.”

Zekerheid

Restaurants krijgen niet direct de donaties. Doneerdiner spaart de donaties op en doneert ze direct op het moment dat de horeca weer, eventueel deels, open mag. Peter Ros: ”Zo weten we zeker dat er geld naar restaurants gaat die straks hun deuren weer openen. De grote klap gaat komen als de restaurants straks weer open mogen. Dan is er wellicht geen geld meer van de overheid en moeten er weer inkopen gedaan worden.”

Meedoen kan voor particulieren en bedrijven via www.doneerdiner.nl

Hoe werkt het en voor wie?

Het grootste dankjewel: doneer een diner aan een zorgverlener. Voor 50 euro kunnen we een zorgverlener een welverdiend compleet verzorgd avondje uit aanbieden, zodra deze crisis voorbij is. De grootste crisis verlangt het grootste dankjewel. Doneer een diner aan onze hardwerkende zorgverleners en help gelijktijdig je favoriete restaurant door de crisis heen.

Hoe?

Heel simpel: Ga naar www.doneerdiner.nl, koop een bon en geef aan bij welke zorginstelling je de medewerkers wilt verrassen met een diner.
Wil je een specifiek restaurant steunen of heb je al bonnen liggen, dan kan dat ook. Koop de bonnen via de eigen website van het restaurant en upload ze op doneerdiner.nl. Fysieke bonnen kan je opsturen naar onze notaris. Onze notaris zorgt ervoor dat jouw bon bij de juiste hulpverlener terechtkomt én dat de restaurants uitbetaald worden. Twee vliegen in één klap.
Je doet mee aan het grootste bedankje aller tijden!

Ik heb een digitale bon die ik wil doneren

Heb je al een diner bon gekocht of wellicht gekregen? Ga naar de www.doneerdiner.nl kies de zorginstelling waar je ‘m aan wil doneren en upload je bon in het daarvoor bestemde veld.
Let op! Kies een zorginstelling in de buurt van het restaurant waar de bon besteed moet worden. Dat scheelt de gelukkige ontvanger een hoop reistijd.

Ik wil graag een bon van mijn favoriete restaurant kopen

Wil je jouw lievelingsrestaurant steunen? Ga naar de website van het restaurant, koop indien mogelijk online een bon. Ga vervolgens naar www.doneerdiner.nl en uploadt de bon.

Ik wil als bedrijf steunen

Dat kan! Heel eenvoudig: koop je bonnen op www.doneerdiner.nl en je doet als bedrijf automatisch mee. Van elk bedrijf dat minstens twintig zorgverleners bedankt met een diner, plaatsen we de het logo op de website.

Ik heb een fysieke bon die ik wil doneren

Heb je geen digitale maar een fysieke diner- of cadeaubon thuis ongebruikt in de bekende la liggen? Stuur ‘m naar onderstaand adres van de aangesloten notaris en vermeld er duidelijk bij aan welke instelling je hem doneert.

VBC notarissen
T.a.v. MJ Scholten o.v.v. Doneerdiner
Stationsstraat 77 | 3811 MH Amersfoort
Postbus 49 | 3800 AA Amersfoort