Concours d’Elegance Paleis Soestdijk

0
643

Concours d’Elegance Paleis Soestdijk

SOESTDIJK – Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus gaat het grootste klassiekerfeest van Nederland van start. Concours d’Elegance Paleis Soestdijk heeft iedereen iets te bieden, zo blijkt uit het voorlopige programma.

Naast het eerste internationale Concours d’Elegance Paleis Soestdijk kunnen gasten een bezoek brengen aan het Nationaal Concours voor betaalbare klassiekers, de geur van olie en benzine opsnuiven tijdens de ENI Pre War Sprint en de merkjubilea meevieren van de merken Citroën en Peugeot.

Van zaterdagochtend 24 augustus tot en met zondagmiddag 25 augustus ontvangt Paleis Soestdijk het grootste klassiekerevenement van Nederland. Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace licht alvast een tipje van de sluier op over het programma. ”Het internationale Concours d’Elegance verwelkomt auto’s van grote allure.
Onder de aanmeldingen bevinden zich onder andere een van een Italiaanse eigenaar afkomstige en zeer bijzondere Fiat 2800 Torpedo Special uit 1948. Ook is er aandacht voor een aantal automobielen met een carrosserie van Nederlandse bouwers. Zo is er een Talbot Lago met een carrosserie van Veth en zonen en een Lincoln met een opbouw van Schutter en Van Bakel. Voorts zijn er diverse koninklijke auto’s waaronder een Bentley met een Roos-carrosserie van Prins Bernhard.” Aanvullend op het internationale concours biedt het tweedaagse programma topvermaak voor iedereen, vertelt Nijmeijers. ”We trakteren onze gasten twee dagen lang op veel actie, prachtige auto’s en mooie dingen, lekker eten en natuurlijk een aansprekende omgeving.”

Verleden en toekomst

Het programma vermeldt talloze hoogtepunten. Citroën en DS Automobiles pakken groots uit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Ter ere van het eeuwfeest toont het merk een dertigtal hoogtepunten uit haar bestaan. Recht voor het paleis presenteert Citroën oude en nieuwe iconen uit de lange en rijke merkhistorie, inclusief de nieuwe elektrische 19-19 Concept. DS Automobiles brengt twee primeurs naar Paleis Soestdijk in de vorm van de nieuwe DS 3 Crossback E-Tense en de DS 7 Crossback E-Tense 4X4. Met de volledig elektrische concept car DS X E-Tense heeft het merk een toekomstige klassieker in huis. Hoofdontwerper Ivo Groen van DS Automobiles is jurylid bij het Concours d’Elegance. Tussen het jureren door vertelt hij bezoekers van het concours over de ontwerpfilosofie van DS Automobiles.

Ontwerpstudie

Een ander merk dat een jubileum viert, is Peugeot. Het Franse merk viert 100 jaar coupé en toont in Soestdijk onder meer de 201 Coupé, 601 Coach en 504 Coupé. Zij staan zij aan zij met de nieuwe 508 Berline en de elektrische concept car E Legend, een futuristische en autonoom rijdende ontwerpstudie. Mazda is aanwezig met een klassieke Cosmo en de Vision Coupe concept car. In de paleistuinen staan bij Peugeot gekende klassiekers als een 201 Coupé, 601 Coach en 504 Coupé zij aan zij met de nieuwe 508 Berline en de elektrische concept car E Legend.

Nationaal Concours
Octane Magazine NL organiseert dit jaar een speciaal Nationaal Concours voor betaalbare en in serie geproduceerde klassiekers. Op zaterdag 24 augustus van 10.00 uur tot 14.00 uur strijden deelnemers om prijzen in de klassen Gezinsauto’s & Stationwagens, Bestelauto’s & (lichte) Bedrijfswagens, GTI’s en Sportsedans en GT’s en Sportwagens. Twee aparte klassen zijn gereserveerd voor Wallflowers (auto’s uit het voormalig Oostblok) en Outlaws & Restomods (gemodificeerde auto’s). Het Nationaal Concours biedt plek aan ruim 50 auto’s tot en met bouwjaar 1985. In verschillende klassen zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan met een e-mail naar tonroks@octanemagazine.nl.

Afwisselend programma

Het eerste Concours d’Elegance Paleis Soestdijk is het grootste en mooiste klassiekerfeest van Nederland. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus brengt organisator Classics at the Palace uitzonderlijke auto’s, bijzondere automobilia en heel veel autospektakel bij elkaar. Jan-Peter Nijmeijers van Cars at the Palace: ”Het programma is afwisselender dan ooit en heeft iedereen wat te bieden, van zeldzame handgebouwde vooroorlogse auto’s tot aansprekende sportauto’s, limousines en hete hatchbacks uit de tweede helft van de 20eeeuw.”

Bezoekersinformatie

Concours d’Elegance Paleis Soestdijk opent de poorten voor het publiek op zaterdag 24 augustus om 10.00 uur. De parking is geopend vanaf 09.30u. Dagkaarten en weekendkaarten zijn vooraf te bestellen via de website. In het park rond het paleis is een picknickweide met foodtrucks ingericht. Kijk voor bezoekersinformatie en het laatste nieuws op www.concourselegance.com

Foto: ook deze prachtige Fiat komt naar het Concours.